Дортмунд отива на 1/4-финал в Шампионска лига (видео)


В. Мухарски

Дортмунд отива на 1/4-финал в Шампионска лига (видео)

Борусия Дортмунд се наложи над гостуващия ПСВ Айндховен с 2:0 на "Сигнал Идуна Парак" в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. Така BVB се класира за следващата фаза. Преди три седмици двата отбора завършиха при резултат 1:1 в Нидерландия.

Ранен гол реши мача в полза на домакините. След само 4 минути игра феновете в "жълто-черно" имаха повод за бурна радост. Тил не изчисти добре топката на границата на наказателното поле и тя стигна до Юлиан Бранд, който я върна назад към Джейдън Санчо. Английското крило си нагласи топката на десния крак и с добре насочен удар по земя прати топката в долния десен ъгъл на Валтер Бенитес - 1:0 за Борусия.

В 26-ата минута Маален стреля силно, но покрай гредата. В 53-тата минута хубав удар на Ървин Лосано, който замени Тил на почивката, срещна лявата греда на вратата на Кобел. В 65-ата минута Фюлкруг стреля с глава, но Бенитес изби.

В 77-ата минута Никлас Фюлкруг прати топката във вратата на Бенитес за втори път, след като засече центриране от свободен удар на Ройс, но след намесата на ВАР попадението бе отменено заради засада.

В края на мача Де Йонг пропусна от добра ситуация. В добавеното време на срещата резервата Марко Ройс наказа грешка на защитник на гостите и оформи крайния успех тази вечер.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
223