Бенфика - Олимпик Лион: Леко предимство за домакините


Н. Гавазов

Бенфика - Олимпик Лион: Леко предимство за домакините

Бенфика - Олимпик Лион
Стадион: "Луж", Лисабон
Дата: 02.11.2010
Час: 21:45
Съдия: Крейг Томпсън (Шотландия)


В група В на Шампионската лига Бенфика приема Олимпик Лион и от резултата помежду им ще зависи дали ще се внесе някаква яснота около класирането в групата или възелът ще се затегне още повече. На пръв поглед, португалския гранд се намира на трето място с три точки, след като загуби гостуванията си на преките конкуренти за класиране за плейофите - Олимпик и Шалке 04. Но ето, че сега иде ред на французите и германците да гостуват на „орлите", които са само с една победа - при домакинството си на Апоел Тел Авив и ако Бенфика спечели домакинствата си, в тази група нещата ще станат най-непредсказуеми.

Във вътрешния шампионат португалския гранд записа три загуби в първите си четири мача от новата си кампания, но очевидно в момента „орлите" се намират във възход, защото имат пет поредни победи, като част от тях са срещу сериозни съперници като Спортинг Брага, Спортинг Лисабон и Витория Гимараеш. Това изкачи Бенфика на второ място в класирането и прави отбора отново конкурентен за титлата.


Олимпик Лион е лидер в групата с три победи от три мача, но първото сериозно изпитание идва във вторник вечер в португалската столица, където хората на Клод Пюел ще премерят сили с Бенфика. Дори и при равен резултат, французите ще се класират за следващия етап на турнира, но най-вероятно техния противник ще се постарае да не допусне това.

Във вътрешното първенство Олимпик не се представя според очакванията и след 11 изиграни мача има в актива си 15 точки, които отреждат на „хлапетата" девето място в класирането на Лига 1. В последният кръг хората на Клод Пюел постигнаха отново много трудна победа с 2:1, този път над аутсайдера Сошо, която обаче е трета в последните им четири мача и показва, че отбора вече се движи по възходяща линия.

За Бенфика отпада Гайтан, който получи червен картон в предишния мач срещу Олимпик. Освен него, извън групата останаха десния бек Аморим и нападателя Кордосо. Най-вероятно Бенфика да излезе с познатата схема 4-1-3-2, като Гарсия ще застане в опорната зона, а пред него ще се разположи Аймар. Вместо Кордосо мача може да започне Жуниор, а на десния фланг на защитата да видим Перейра.

Французите пристигат с кадрови проблеми, след като епидемия от травми сполетя отбора. Сисоко и Лопес са контузени и със сигурност няма да могат да помогнат на своите съотборници. Освен това, едва ли Пиянич и Макун ще играят, а Бастос също е под въпрос. Схемата на игра ще бъде 4-1-2-3, но в последния момент Пюел може да предпочете да бъде с един нападател и да подсили средната линия.

В този двубой може да приемем, че леко предимство има Бенфика, най-вече защото е домакин, а и португалците показаха добра игра при гостуването си във Франция. В същото време, натискът върху „орлите" за победа е твърде голям, докато лионци, въпреки контузените си играчи, пристигат спокойни за двубоя. Всичко това създава предпоставки за оспорвания характер на срещата и ако има победител, най-вероятно победата ще бъде с един гол разлика.

Прогноза за: Бенфика - Олимпик Лион 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Бенфика:

03 октомври Бенфика - Брага 1:0 (Суперлига)
16 октомври Бенфика - Ароука 5:1 (Купа на Португалия)
20 октомври Олимпик Лион - Бенфика 2:0 (Шампионска лига)
24 октомври Портимоненсе - Бенфика 0:1 (Суперлига)
29 октомври Бенфика - Пасош Ферейра 2:0 (Суперлига)

Олимпик Лион:

17 октомври Олимпик Лион - Лил 3:1 (Лига 1)
20 октомври Олимпик Лион - Бенфика 2:0 (Шампионска лига)
24 октомври Арле - Олимпик Лион 1:1 (Лига 1)
27 октомври Олимпик Лион - ПСЖ 1:2 сл. прод. (Купа на Лигата)
30 октомври Олимпик Лион - Сошо 2:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Бенфика - Олимпик Лион

1 мач
0 победи за Бенфика
0 равенства
1 победа за Олимпик Лион
Голова Разлика: 2:0 за Олимпик Лион


Коефициенти от bet365:
Бенфика - 2.20
Равен - 3.30
Олимпик Лион - 3.40

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197