Челси показа как се бие Жилина, Спартак изненада ОМ (видео)


Т. Михайлов

Челси показа как се бие Жилина, Спартак изненада ОМ (видео)

Шампионът на Англия Челси победи с 4:1 като гост Жилина в първия си двубой от новия сезон в Шампионската лига. “Сините” не срещнаха никакъв проблем срещу словаците.  Още в 13-ата минута Анелка проби в наказателното поле и пусна към дузпата, където малуда остави за Есиен, който с мощен удар откри.

В 24-ата минута Никола Анелка получи дълъг пас, набяга защитата и удвои с удар покрай вратаря. 180 секунди по-късно Тери удари греда след корнер, топката се върна в Анелка и французинът вкара нов гол.

Веднага след подновяването на играта лондоначни нанесоха нов удар. Този път Стъридж бе точен след пас на Бенаюн. След това Челси се отпусна и Жилина вкара почетно поадение. В 55-ата минута Алекс насочи с глава топката към собствената си врата като Оравец просто я довкара с шпагат.

Видео: Тук

Голямата изненада на вечерта се случи в другият мач в тази група. На “Стад Велодром” в Марсилия местният Олимпик загуби с 0:1 от руския Спартак Москва. Автогол в 81-ата минута си отбеляза Сесар Аспиликуета. Той имаше нещастието да насочи във врата на Манданда центриране на Дмитри Комбаров.

Видео: Тук

  Сподели
158