Ван Гаал: Аз обучавах Моуриньо, но между нас има разлика


.

Ван Гаал: Аз обучавах Моуриньо, но между нас има разлика

Все по-малко време остава до финала на Шампионската лига, който ще се състои тази събота на „Сантяго Бернабеу" в испанската столица. Както е известно, един срещу друг излизат Интер Милано и Байерн Мюнхен, които ще определят новият европейски шампион. Треньорите и на двата отбора признаха, че предстоящото събитие е едно от най-важните в тяхната кариера. Луис ван Гаал си спомни за съвместната работа с Жозе Моуриньо в Барселона.

„По това време Жозе бе много скромен малд човек. Беше интересно да се наблюдава неговото развитие, как се оформя личността Моуриньо. Той прекрасно разбираше играта и аз постепенно го издигнах до помощник. Не скривам, че делях с него футболните тайни и го обучавах. Всичко научи само за една година", признава ван Гаал.

„Навярно сега Моуриньо е един от най-добрите треньори в света. Но между нас двамата има разлика. Жозе тренира и работи така, че отборът му да побеждава. Аз тренирам за това моя отбор да победи, показвайки обаче красив футбол. Моят начин на работа е доста по-сложен", завършва наставника на Байерн Мюнхен.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
182