Байерн на финал след бой над слаб Лион (видео)


.

Байерн на финал след бой над слаб Лион (видео)

Байерн Мюнхен е първият финалист в Шампионската лига. Баварците спечелиха и реванша срещу Олимпик Лион, този път с 3:0 и с общ резултат 4:0 се класираха за мача за трофея на 22 май в Мадрид.

Срещата премина изцяло под надмощието на Байерн като домакините не показаха нищо от играта, с която отстраниха Реал Мадрид и Бордо. За немците това бе най-лекият мач в директните елиминации, след канските мъки срещу Фиорентина и Манчестър Юнайтед.  

Още във втората минута се откри първата възможност за Байерн, при която Мюлер останал сам срещу Лорис от няколко метра стреля в аут. В 26-ата минута скуката бе прекъсната от Ивица Олич. Той реализира след пас на Робен от левия фланг. Хърватинът се освободи чудесно в наказателното поле, завъртя се и стреля неспасяемо.

До почивката Байерн продължи да контролира мача, но Лион изпусна най-чистото положение чрез Бастош, който от няколко мера не уцели вратата, след като получи чудесно центриране. Втората част продължи в същия темп, а всичко за Лион приключи в 59-ата минута, когато Крис бе изгонен за фаул последван от подигравателно попляскване срещу рефера Бусака.

Още в 67-ата минута Олич затвори мача, отбелязвайки сам срещу вратаря, след чудесен извеждащ пас на Хамит Алтънтоп. 10-ина минути преди края хърватинът оформи своя хеттрик с удар с глава  след центриране на Лам. Така очакваното от малцина в началото на сезона се случи и Байерн стигна до финал в Европа, където ще срещен победителят от другия полуфинал между Барселона и Интер.

Видео: Тук

  Сподели
166