Край на сагата: България - Унгария на националния стадион, но без публика


FUTBOL-TV

Край на сагата: България - Унгария на националния стадион, но без публика

Евроквалификацията България - Унгария, която е предвидена за четвъртък (16 ноември) от 19:00 часа, ще се играе на националния стадион "Васил Левски" в София. Новината първо бе съобщена на официален сайт на унгарската футболна федерация. В информацията се добавя, че мачът ще е пред празни трибуни.

Цялата сага започна в края на миналата седмица, когато европейската футболна централа, позовавайки се на писмо от БФС и СДВР за готвени протести и ексцесии, премести двубоя от София в Пловдив на “Христо Ботев", но пред празни трибуни.

Кметът на Пловдив обаче не разрши да се играе там, тъй като на “Колежа" се извършват строителни дейности. Вчера се появи информация, че двубоят може да се проведе в Кърджали, но в крайна сметка ще се играе на “Васил Левски".

Малко по-късно и от БФС обявиха новината:

След безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион „Христо Ботев“ и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението, и последвала комуникация между всички заинтересовани страни, в т.ч. държавните власти, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „Васил Левски“ в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата. 

Решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазването на обществения ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на СДВР е въз основа на промяна на обстоятелствата – решението на УЕФА за недопускане на публика на стадиона. 

Предвид гаранциите за обезпечаване на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“.

  Сподели
165