Боливия с трета поредна загуба


Н. Гавазов

Боливия с трета поредна загуба

Националният отбор на Боливия загуби от Еквадор мач от 3-ия кръг на квалификационния турнир за Мондиал 2026 в Южна Америка с резултат 2:1. Мачът се игра на стадион "Ернандо Силес" в Ла Пас.

Резултатът бе открит в 45-ата минута от халфа на гостите Кендри Паес след пас на полузащитника на Челси Мойсес Кайседо. Боливийците изравниха в 83-ата минута с усилията на Родриго Рамальо. В 90+6-та минута Кевин Родригес от еквадорците отбеляза победния гол.

Преди този мач и двата отбора имаха нула точки в квалификациите за Мондиал 2026: Боливия загуби два мача, а Еквадор постигна една победа, но три точки бяха отнети от още преди началото на турнира.

В 4-ия кръг на квалификационния турнир в Южна Америка Боливия гостува на Парагвай. Мачът ще се проведе на 18 октомври. Същия ден Еквадор ще приеме Колумбия.

Мондиал 2026 ще се проведе в САЩ, Канада и Мексико. Това е първото Световно първенство, на което във финалния етап ще участват 48 отбора. Груповата фаза вече ще се състои от 12 групи от по четири отбора всяка, като тимовете на първо и второ място и първите осем отбора на трето място продължават към фазата на елиминациите.

  Сподели
177