Само чудо може да спаси Левски от нова мъка


.

Само чудо може да спаси Левски от нова мъка

Отборът на Левски е изправен пред наглед най-лекия си, но всъщност най-труден двубой от турнира за Лига Европа. “Сините” гостуват в Залцбург на местния Ред Бул с надеждата да спечелят първи точки в турнира. Възможно ли е това с оглед на моментната форма на отбора?

Ред Бул подобно на Левски достигна до груповата фаза на турнира, след като отпадна от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. След това обаче, за разлика от нашия шампион, тимът се преобрази и надигра в двата си първи мача фаворитите Лацио (2:1 в Рим) и Виляреал (2:0). Така австрийците се нуждаят от победа над Левски, която на 90% ще им гарантира участие в следващата фаза. В австрийската Бундеслига Ред Бул заема челна позиция с 23 точки, колкото има и вторият Аустрия Виена. Двата тима се срещнаха именно в последния кръг засега кръг на първенството като столичани спечелиха с 1:0.

Далеч по-черни са краските за отбора на Левски. Тимът е в най-голямата криза в своята история, която доведе до смяната на пореден треньор – Ратко Достанич. На негово място застана спортният-директор Георги Иванов-Гонзо,но за пред институциите наставник е Тони Здравков, който има лиценз. Надеждите са с новия треньор да потръгне и нападението на “сините”, което най-често е обвинявано за немощта на отбора. Иначе след приличен старт и минимална загуба на “Ел Мадригал” очакванията към Левски се покачиха, докато не дойде мачът с Лацио в София загубен с катастрофалното 0:4. Истинските измерения на кризата обаче могат да се усетят във вътрешния шампионат.  Тимът е на 9-то място. А в последната си среща загуби от Берое с 0:1 на свой терен. Така шампионите навъртяха 8 мача без победа. 

Досега Ред Бул не е имал среща със български представител. За сметка на това Левски на два пъти отпада след мачове с Аустрия Виена и Щурм Грац.

Няколко основни играча ще пропуснат мача за Левски. С контузии са Дарко Тасевски, Юсуф Рабех, Елин Топузаков, Саша Симонович и Лусио Вагнер. Телкийски няма картотека за Лига Европа.

Надеждите са, че Левски ще прекъсне ужасяващата си серия като спечели поне точка в Залцбург. Реално погледнато, това да стане е почти невъзможно, тъй като домакините осъзнават важността на мача. Осен това те доказаха, че са изключително грамотен състав, който не се притесни от имена като Лацио и Виляреал и определено ще объркат сметките в тази група.  

Последни 5 мача:
Ред Бул Залцбург: ЗПППП
Левски: ЗРЗЗЗ

Коефициенти на bwin:
Ред Бул – 1,40
Равен – 4,00
Левски – 6,75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190