Рома повали ЦСКА на Олимпико


.

Рома повали ЦСКА на Олимпико

На стадион "Олимпико" ЦСКА загуби от Рома в среща от груповата фаза на Лига Европа с 0:2. Българският отбор не успя да се противопостави напълно на именития си съперник, допусна ужасни грешки в защита и закономерно бе наказан от "римляните"

От самото начало на срещата домакините показаха на какво ще разчитат: преса в половината на "армейците" и бързи пробиви с къс пас в близост до накзателното поле на българския отбор.

Още в първата минута Окака излъга Иван Иванов по фланга и центрира, Минев изби не много добре, топката падна на крака на Черчи, който обаче я прати в аут. В 11-а минута Симоне Перота бе изведен добре отляво, но стреля покрай вратата на "червените".

Последваха минути в които ЦСКА спря устрема на Рома, а футболистите и на двата отбора бързо губеха топката и не успяваха да организират добре играта си. Все пак домакините контролираха мача и задържаха по-дълго време топката.

В 19 минута обаче защитата на ЦСКА бе излъгана и с пас отдясно на наказателното поле Окака Чука бе изведен сам срещу Иван Караджов и не сбърка - 1:0 за "вълците".

В 24 минута, в центъра на наказателното поле на "армейците" римските нападатели отново успяха да излъжат нашата защита, прехвърляйки топката към Перота, който влетя от втора линия и заби неспасяемо за 2:0.

В 26-а минута дойде първата чиста ситуация за "армейците". Иван Стоянов бе изведен сам срещу вратаря на домакините, ударът му срещна тялото на Серджио, отскочи към гол линията, където обаче Рийзе изби. Две по-късно пък Жуан изчисти прострелно центриране в наказателното поле на Рома.

В 39 минута бомбен шут на Вучинич откачи мрежата на ЦСКА, за наша радост от външната страна на вратата.

През второто полувреме домакините заиграха малко по-прибрано, но все така контролираха срещата. Любп Пенев направи две смени и на мястото на Мороз влезе Платини, а на Тодор Янчев Спас Делев. В 56 минута Данчо Тодоров се озовава на невероятна позиция, сам срещу вратаря Серджио. Халфът опита да върне топката към свой съотборник, но тя бе избита.

В 68 минута Черчи от "вълците" получи страхотна топка и от 4 метра с глава не успя да простреля Караджов! Шанс наистина за "армейците".

В 79-а минута Маркиньос изведе добре Спас Делев, той центрира ниско, но Бурдисо изчисти. В 85-а пък Иван Иванов стреля с глава неточно. Владими Манчев пък бе на косъм в 87 минута да засече остро центриране, но се оказва, че бе в положение на засада.

При този резултат завърши и срещата.

Стартовите състави на двата отбора:

Рома : Серджио, Жуан, Бурдисо, Мота, Рийзе, Пизаро, Де Роси, Перота, Черчи, Окака Чука, Вучинич

ЦСКА : Караджов, Стоянов, Котев, Иванов, Минев, Янчев, Янев, Тодоров, Морозс, Маркиньос, Стоянов

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
223