ЦСКА победи Дери Сити с 1:0


.

ЦСКА победи Дери Сити с 1:0

Пред 10000 зрители на националния стадион "Васил Левски", ЦСКА успя много трудно да победи гостите от Дери Сити в двубой от 3 квалификационен кръг на Лига Европа.

"Червените" от самото начало установиха тотално преимущество на терена, като атаката се водеше от Руи Мигел, а добри изяви имаха Маркиньос, Тимонов и Стоянов. В 5 минута още Руи Мигел стреля с глава, но топката не намери целта. В 16 минута Тимонов проби отляво, загуби топката , но след това се поправи и центрира , но топката бе избита от защитник на гостите.

Първата атака за гостите дойде в 21 минута, Минев изчисти в корнер при който гостите отправиха неточен удар към вратата на Чавдаров. Малко след това публиката разпъна плакат "Убиецът на шампиони е тук" , с което подканиха любимците си да бъдат по-настоятелни в търсене на победата.

До края на първото полувреме възможност за гол имаха Иван Стоянов, който бе изведен в чисто положение, но с диагонален удар не успя да намери целта, а в 36 минута Светльо Петров за малко да получи извеждащо подаване , но защитник на Дери се намеси и изчисти с шпагат. Минута преди това Маркиньос се замота пред накзателното поле и пропусна да стреля. Въпреки превъзходството в играта и владеенето на топката, общо взето това бяха положенията създадени от армейският отбор.

Още с началото на второто полувреме армейците загатнаха, че ще търсят победата докрай. в 46 минута последва зашеметяващ пропуск на Маркиньос, който бе изведен от Тимонов сам срещу вратаря, но ударът бе ниско по земята и вратаря Дохърти изби. Постепенно ЦСКА стегна обръча и последваха изстрели на Светльо Петрво, Котев с глава, Руи Мигел.

В 58 минута дойде първата смяна в състава на домакините и на мястото на Светльо Петров влезе Орлин Орлинов, а 8 минути по-късно Тимонов бе сменен от Саидходжа, който минута по-късно пропусна да стане герой на мача пращайки избитата от вратаря топка след удар на Костадин Янев над вратата.

И все пак ирландската крепост се срути! В 74 минута Иван Стоянов получи отляво топката, пред накзателното поле и без да се церемони нанесе силен плътен удар с който изпъня мрежата на непробиваемия до този момент Дохърти. 1:0 за ЦСКА!

До края на двубоя на терена се появи и Данчо Тодоров, който пораздвижи играта, но до повече чисти положения така и не се стигна.

В 82 минута имаше съмнение за дузпа в полза на армейците, но съдията сметна, че няма нарушение срещу Иван Стоянов.

Така завърши срещата, много ценен гол и макар, и единствен, може да се окаже най-важният в борбата за продължаване напред между двтаа отбора.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
150