Бенфика ще си осигури преднина за реванша


Н. Гавазов

Бенфика ще си осигури преднина за реванша

Бенфика – Марсилия

Стадион: "Да Луж", Лисабон

Дата: 11.04.2024 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Майкъл Оливър (Франция)

Бенфика ще се стреми да получи преднина в първия мач от четвъртфиналите в Лига Европа срещу Олимпик Марсилия , когато приеме провансалци  в четвъртък вечер.

Реваншът ще се проведе на "Велодром" следващата седмица, а победителят ще продължи към полуфиналите, където ще се изправи срещу Ливърпул или Аталанта следващия месец.

Бенфика се радва на солиден сезон, но изпита разочарование в Шампионска лига, където не успя да се класира за елиминациите, завършвайки на осем точки зад Реал Сосиедад и Интер.

Въпреки това, те успяха да завоюват третото място пред Ред Бул Залцбург, за да останат в евротурнирите, макар и в Лига Европа, и победиха Тулуза с 2:1 в плейофите, преди да отстранят Рейнджърс с общ резултат 3:2 на осминафиналите.

"Орлите" са в добра форма напоследък, като загубиха само един от последните си седем мача, въпреки че поражението дойде в последния им двубой, победен с 2-1 в дербито на Лисабон срещу техния голям съперник Спортинг Лисабон миналия уикенд, което ги накара да загуби четири точки зад "лъвовете" в класирането на Примейра Лига .

Все пак отборът на Роджър Шмид ще очаква с нетърпение завръщането си у дома, където са допуснали само една загуба в последните си 19 мача във всички турнири и са непобедени в последните си осем, включително шест победи и две равенства.

В предишните елиминационни фази на европейските състезания тези отбори са се срещали два пъти, общо четири мача, като Бенфика излезе победител и в двата случая. Това обаче е първа среща между двата в оспорван мач от март 2010 г.

Междувременно Олимпик Марсилия завърши на второ място в своята група на Лига Европа след Брайтън и се класира за осминафиналите, като отстрани Шахтьор Донецк с общ резултат 5:3 в плейофите, преди да победи Виляреал със същия общ резултат на осминафиналите.

Провансалци обаче не са впечатляващи извън евротурнирите, като в момента са на осмо място в Лига 1 , на 10 точки зад Лил, който в момента държи квалификационното място в Лига Европа за следващия сезон.

Слабата им форма през този сезон, включително неуспехът да спечелят нито един от първите си пет мача в лигата през 2024 г., доведе до уволнението на Дженаро Гатузо в средата на февруари и назначаването на Жан-Луи Гасет за негов заместник.

Гасет ръководеше националния отбор на Кот д'Ивоар преди назначаването му в Марсилия и бе освободен от "слоновете" по средата на Купата на Африканските нации по-рано тази година, преди Емерс Фей да ги насочи към континенталната титла.

След яркото начало на мандата му на "Велодром", който включва пет поредни победи във всички състезания, новият шеф се оказва под натиск тук, като отборът му сега е в поредица от четири загуби след поражение с 3:1 от Лил миналия уикенд.

ОМ спечели само един от деветте си европейски мача като гост в Португалия, като направи едно равенство и загуби седем, но се наслаждава на най-добрия си голов сезон в Европа, като в момента има 24 гола в това състезание, като само Ливърпул (28) бележи по-често .

Фредрик Аурснес получи червен картон срещу Спортинг миналата седмица, но вероятно ще се подреди в защитата на четиримата тук заедно с Николас Отаменди , Антонио Силва и Александър Бах, преди да изтърпи наказанието си за един мач срещу Морейрензе този уикенд.

С три гола в четири участия в Лига Европа този сезон, бившата звезда на Реал Мадрид Анхел ди Мария ще се опита да изиграе още една ключова роля в този мач и вероятно ще започне като титуляр.

Марсилия, от друга страна, се насочва към този мач с доста дълъг списък с контузени, включващ Майкъл Мурило , Билал Надир , Валентин Ронжие и Педро Руис.

Националът на Конго Шансел Мбемба е под съмнение за сблъсъка.

Бенфика е в отлична форма у дома, а марсилци пристигат с лоша форма и кадрови проблеми. За това очакваме открита игра, интересен футбол и победа за португалците.

Прогноза: Бенфика – Олимпик Марсилия 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Марсилия (Жан- Луи Гасет)
 
Лопес
   
Мбемба
Жигот
Балерди
Мерлин
Кондогбия
Веретут
Харит
Ндиайе
Мумбаня
Обамеянг
Ди Мария
Кабрал
Нерес
Силва
Луиш
Невеш
Аурснес
Отаменди
Силва
Бах
   
Турбин
 
Бенфика (Роджър Шмид)

Обоснована прогноза: Бенфика - Марсилия 2:0

  Сподели
121