Милан – Рома: Всичко ще се реши в реванша


Н. Гавазов

 Милан – Рома: Всичко ще се реши в реванша

Милан - Рома

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 11.04.2024 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Клемен Търпин (Франция)

Милан приема Рома в италиански сблъсък от четвъртфиналите на Лига Европа.

Милан спечели и двете срещи от Серия А този сезон и е непобеден в девет мача срещу колегите си от столицата. Въпреки това "джалоросите" имат скорошен опит в преодоляването на големи разстояния  в Европа, което предполага оспорван сблъсък.

След като се справи с Рен след отпадане от Шампионска лига, в която завърши на трето място в така наречената "Група на смъртта“, Милан отстрани и Славия Прага на 16-финалите, достигайки до общ успех 7-3, като спечели удобно и двете срещи.

Това продължи впечатляващата форма на седемкратните европейски шампиони, които миналата седмица се утвърдиха на второто място в Серия А, като победиха Лече с 3-0, като по този начин записаха седем поредни победи за първи път от 2006 г.

Милан вече отбеляза поне веднъж в последните си 29 мача във всички състезания, отбелязвайки три гола в три от последните си четири мача.

Не по-малко от четирима членове на отбора на Стефано Пиоли достигнаха двуцифрени числа голове за сезона: Оливие Жиру (15) и Кристиан Пулишич (13) се присъединиха към Рафаел Леао (12) и Рубен Лофтъс-Чийк (10), последният от които отбеляза и в двата мача от победата над Славия.

Това е първият път, когато толкова много играчи са отбелязали 10 или повече пъти за росонерите от 15 години и няма съмнения, че те притежават достатъчна огнева мощ, за да се изправят на два фронта през заключителната част от този сезон.

Докато градският съперник Интер Милано изглежда е приключил със Скудетото, водейки с 14 точки само седем оставащи мача, хората на Пиоли все пак ще искат да победят Ювентус, за да завършат на второ място и, което е по-важно, да спечелят първата Лига Европа за клуба.

Доказвайки се особено труден за побеждаване на домашен терен, рекордът на Милан от 11 победи и само две загуби от 15 състезания в Серия А е впечатляващ и те са в поредица от 10 мача без загуба на "Сан Сиро" преди пристигането на Рома.

Докато Милан достигна до полуфиналите на Шампионската лига миналия сезон, преди да претърпи болезнено отпадане от Интер, последните участия на Рома до два финала на УЕФА завладяха въображението на феновете от Вечния град.

След като победи Фейенорд, за да спечели първата Лига на Конференциите през 2022 г., миналогодишната загуба от Севиля в решаващия мач за Лига Европа бе трудна за приемане и последният резултат може би сигнализира за началото на края за бившия шеф Жозе Моуриньо .

Под ръководството на новия треньор Даниеле Де Роси, който се завръща в любимия си клуб до края на сезона, Рома се представи различно от тима под управлението на Моуриньо, след като оттогава загуби само два пъти в 15 срещи.

Имаше 10 победи за празнуване след завръщането на Де Роси, включително отмъщението в Дерби дела Капитале в събота срещу Лацио, което бе решено от гола на Джанлука Манчини през първото полувреме.

Сега, заемайки пето място в класирането на Серия А, Рома се взира във футбола в Шампионската лига за следващия сезон, въпреки че може алтернативно да си осигури място в горната таблица на Европа, като спечели финала на Лига Европа в Дъблин.

"Вълците" се справиха с Брайтън в 16-финалите, но също така столичани спечелиха само два от последните си 14 мача като гост в континентална надпревара, без нито една победа от последните си осем във фазата на елиминациите.

Освен това клубът, който загуби изцяло италианския финал за Купата на УЕФА от Интер през 1991 г., наскоро се затрудни да победи домакините в четвъртък: Рома спечели само една от последните си 13 срещи с Милан – включително поражението с 3-1 на Сан Сиро през януари - и те са в най-лошата си серия без победа срещу росонерите от над 40 години.

Милан ще бъде без защитника Фикайо Томори в четвъртък вечерта, тъй като той изтърпява наказание от УЕФА, докато Томазо Побега и Пиер Калулу не са на разположение поради контузия.

Стефано Пиоли обаче ще върне Рубен Лофтъс-Чийк в състава, след като пропусна съботната победа над Лече заради наказание от един мач. Намиращият форма англичанин участва пряко в 11 гола в предишните си 15 мача в Лига Европа, отбелязвайки четири от четири този сезон.

Германският централен защитник Малик Тиау се завърна към тренировките, така че трябва да се бори с бившия играч на Рома Симон Кяер, за да партнира на Матео Габия в сърцето на защитата на домакините от четирима играчи.

Междувременно на Рома липсват Сардар Азмун и Еван Ндика съответно поради контузия и наказание, докато Дийн Хуейсен  и Расмус Кристенсен не бяха включени в списъка с отборите на клуба за директните елиминации.

Очаква с интересен мач, в който се сблъскват тимове, които нямат проблеми с отбелязването на голове. Според нас, Милан максимално ще се възползва от домакинството си  ще спечели двубоя.

Прогноза: Милан – Рома 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Рома (Даниеле де Роси)
 
Свилар
   
Челик
Манчини
Йоренте
Анджелино
Кристанте
Паредес
Пелегрини
Дибала
Лукаку
Ел Шаарави
Жиру
Леао
Лофтъс - Чийк
Пулишич
Рейндерс
Адли
Ернандес
Габия
Кяер
Калабрия
   
Менян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Рома 2:1

  Сподели
131