Виляреал удари Леверкузен в самия край на мача (видео)


А. Павлов

Виляреал удари Леверкузен в самия край на мача (видео)

Виляреал надделя над Леверкузен с 2:3 в първи осминафинален мач от Лига Европа. Жълтата подводница успя да измъкне успеха след гол в последната минута на Нилмар. Бразилецът бе точен и в 70-ата минута, а първия гол за Виляреал реализира Джузепе Роси в 42-ата минута. За аспирините пък се разписаха Михал Кадлец в 33-ата и Гонсало Кастро в 72-ата минути. Така испанците вече имат значително по-големи шансове да преминат в следващия етап на турнира, тъй като заводският отбор ще трябва да заличава трите им гола на чужд терен.

Началото на двубоя започна с по-активни действия от страна на аспирините, които постепенно увеличаваха натиска си към вратата на Диего Лопес. В 33-ата минута тези усилия на леверкузенци дадоха резултат. След като гостите сбъркаха в средата на терена, домакините спретнаха бърза контраатака, която бе завършена по блестящ начин от Михал Кадлец. Чешкият бранител се разписа с прекрасен диагонален удар от средно разстояние.

От тук насетне играта на домакините стана по-спокойна, като те продължаваха да търсят гола. Ренато Аугусто и Сидни Сам пробваха да пронижат Лопес за втори път, но техните опити завършиха без успех.

От друга страна, жълтата подводница изпитваше сериозни затруднения при изнасянето на топката. Просто не се виждаше как гостите могат да изравнят. Това обаче стана, въпреки че надали някой го очакваше. След пресечено подаване на Вида в центъра на игрището гостите организираха мигновена акция, която свари отбраната на Леверкузен неподготвена. От това се възползва Джузепе Роси, който вкара хладнокръвно за 1:1 в 42-ата минута.

При този резултат дойде и краят на първото полувреме, което може би значеше, че най-интересното тепърва предстои.

Действително първите минути от втората част загатнаха за това, като Виляреал вече играеше по-активно в нападение. Както винаги, Борха Валеро бе вещият разпределител за жълтата подводница. С включването в игра на Касорла и Нилмар физиономията на гостите пък доби още по-агресивен вид.

По този начин влезлият като резерва бразилец вкара гол още с първото си докосване на кълбото - 1:2 в 70-ата минута.

Ударът за домакините бе тежък, защото те продължаваха да бъдат по-дейният тим, но реална полза от това нямаше. Все пак хората на Юп Хайнкес бързо се вдигнаха на крака и в 72-ата минута Гонсало Кастро възстанови паритета. Нисичкият полузащитник овладя топката в наказателното поле, излъга Марио и с бомбен удар не остави шансове на Лопес.

Впоследствие Леверкузен се опита да спечели мача и в игра се появи датският нападател Николай Йоргенсен. Датчанинът бързо напипа ритъма на двубоя и след един корнер успя да стреля с глава, но ударът му премина над вратата.

Домакините не спираха да натискат съперника си, но голът така и на падаше.

И когато срещата отиваше към равенство, смъртоносна контраакция на гостите бе завършена по страхотен начин от Нилмар. Бразилецът се справи с опеката на Райнартц и Швааб и с добър изстрел прати топката в мрежата.

Леверкузенци нямаха никакво време за реакция, което направи загубата им още по-неприятна. Те определено могат да съжаляват за резултата, тъй като задачата им на реванша ще бъде доста трудна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
149