Левски ще капитулира на Жозе Алваладе


Т. Михайлов

Левски ще капитулира на Жозе Алваладе

Спортинг Лисабон - Левски
Стадион: "Жозе Алваладе", Лисабон
Дата: 30.09.2010
Час: 22:05
Съдия: Саша Кевер (Швейцария)

Левски гостува на Спортинг Лисабон на “Жозе Алваладе” във втори мач за двата тима от програмата на Група С на Лига Европа. “Сините” имат тежка задача да не загубят срещу португалския гранд, който започна с победа над Лил.

Левски изнесе невероятен мач срещу белгийския Гент на “Георги Аспарухов” преди 2 седмици като спечели с 3:2 след като на два пъти изоставаше в резултата. “Сините” не показаха много по-добър футбол от белгийците, но духът им бе несломим и записаха един от най-паметните си обрати. В А група всичко върви по мед и масло за хората на Ясен Петров, които победиха с 2:1 Берое в последния кръг и водят в класирането с 3 точки пред Локомотив София.

Спортинг удари другия фаворит в групата Лил, побеждавайки го като гост с 2:1. Така “лъвовете” се очертават като почти сигурен участник в следващата фаза, стига да не се стигне до големи изненади на “Жозе Алваладе” срещу Левски и Гент. Въпреки това в Лига Сагреш. След 6 мача Спортинг е едва 8-ми с 8 точки. В последния кръг Насионал Мадейра измъкна точка от столичани, които поведоха с гол на Карлош Салейро.

Това е първа среща между Левски и Спортинг в европейските турнири. “Лъвовете” са играли веднъж с ЦСКА за КЕШ през 1982/1983, когато продължават напред след 2:2 в София и 0:0 у дома. Левски е с 4 мача срещу португалци, в които има победа, равен и две загуби. Пораженията са навън. През 1965/66 за КЕШ колосът Бенфика побеждава “сините” с 3:2. Точен тогава е Еузебио, а двата гола за българите вкарва Георги Аспарухов. “Орлите” веднага започват опити да го привлекат, но без успех. В София мачът завършва 2:2, а Гунди отново е точен. През 1976/77 Левски отстранява Боавища за КНК след 1:3 в Португалия и 2:0 в София.

Александър Александров и Дъстин Мюдлер ще могат да участват в мача на “Жозе Алваладе”, след като са възстановени от леките си травми. В групата попаднаха Кирил Акалски и Андвеле Слори. Гаджев е аут още поне две седмици.

Треньорът на домакините Пауло Серджо залага на ротации като пуска различни състави в първенството и в Европа. Вероятно дебют ще направи новото попълнение Тимо Хилдебранд. Лиедсон ще води атаката на португалците, макар да беше заменен в последния мач с Насионал и да се заговори за скандали в съблекалнята.

Спортинг може не е в най-добрата си форма и да е отстро критикуван от феновете, но въпреки това си остава твърд фаворит в мача. Преди победата си над Лацио в Рим Левски имаше 5 поредни загуби в груповите фази на Шампионската лига и на Лига Европа. Сега “сините” са в серия от 4 мача без загуба навън, но в тях те срещнаха доста по-непретенциозни отбори. Българските клубове играят трудно в Португалия и най-доброто, на което може да се надяваме е равенството. Със сигурност на лисабонци няма да им е лесно и едва ли ще спечелят с голям резултат, но трите точки ще останат при тях.

Прогноза: Спортинг - Левски 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Спортинг Лисабон:

30 август Навал - Спортинг Лисабон 1:3 (Суперлига)
11 септември Спортинг Лисабон - Олянензе 0:0 (Суперлига)
16 септември Лил - Спортинг Лисабон 1:2 (Лига Европа)
19 септември Бенфика - Спортинг Лисабон 2:0 (Суперлига)
26 септември Спортинг Лисабон - Насионал 1:1 (Суперлига)

Левски:

30 август Видима-Раковски - Левски 1:2 (А група)
12 септември Левски - Миньор Перник 4:0 (А група)
16 септември Левски - Гент 3:2 (Лига Европа)
20 септември Черно море - Левски 2:3 (А група)
26 септември Левски - Берое 2:1 (А група)


Досегашни срещи:

Спортинг Лисабон - Левски

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:

Спортинг Лисабон - 1.44
Равен - 4.33
Левски - 7.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158