Левски ще изхвърли Калмар


Т. Михайлов

Левски ще изхвърли Калмар

Левски - Калмар
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 05.08.2010
Час: 20:45
Съдия: Антони Готие (Франция)


Левски посреща Калмар в среща-реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят в Швеция преди седмица завърши 1:1, което запазва интригата, особено като се има предвид, че скандинавците играят по-добре през този сезон като гост.

Левски в момента се намира на гребена на вълната. Дните на “Герена” са слънчеви и по всичко личи, че миналият сезон е забравен. След побоя над Дъндолк,дойде това :1 в Калмар последвано само три дни по-късно от идеален старт в първенството – 1:0 не срещу кого да е, а срещу вечния съперник ЦСКА. Голът вкара Гара Дембеле, който бързо се превърна в любимец на феновете. Христо Йовов е под сериозна въпросителна за мача. Нападателят е с контузия.

Калмар нямаше щастието на Левски и в поредния кръг от шведското първенство отстъпи с 3:1 на Гьотеборг. Тимът е 6-ти с 22 точки от 17 мача. Калмар оправда очакванията, че играе силов футбол, което на по-тежък терен им дава предимство. Въпросът е какво ще е времето утре в София и дали ще има интензивни валежи, които да развалят тревната настилка. Вратарят на Калмар Петер Васта е възстановен от контузията поради която пропусна мача с Гьотеборг. Контузени са обаче Етрит Бериша, Емин Нури, Паул Араджури и Даниел Собраленсе.

Левски показа още в Швеция, че е по-добрият тим и най-логично е да продължи напред. “Сините” са в много добро състояние на духа, сезонът започна добре и целите се вдигнаха. Участие в групите на Лига Европа е програма минимум. Все пак трябва да се има едно на ум. Според едно проучване наскоро футболът е най-популярният спорт, тъй като резултатът е най-непредвидим и стават най-много изненади. Ранен гол или червен картон може да наклони везните в дадена посока. 

Прогноза: Левски - Калмар 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

08 юли Аустрия Виена - Левски 2:1 (Приятелски мач)
15 юли Левски - Дъндолк 6:0 (Лига Европа)
22 юли Дъндолк - Левски 0:2 (Лига Европа)
29 юли Калмар - Левски 1:1 (Лига Европа)
01 август ЦСКА - Левски 0:1 (А група)

Калмар:

18 юли Юргорден - Калмар 0:2 (Алсвенскан)
22 юли Дачия - Калмар 0:2 (Лига Европа)
25 юли Калмар - Юргорден 0:1 (Алсвенскан)
29 юли Калмар - Левски 1:1 (Лига Европа)
01 август Гьотеборг - Калмар 3:1 (Алсвенскан)


Досегашни срещи:

Левски - Калмар

1 мач
0 победи за Левски
1 равенство
0 победи за Калмар
Голова Разлика: 1:1


Коефициенти от bet365:

Левски - 1.53
Равен - 3.60
Калмар - 6.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171