Валенсия ще вземе аванс пред Атлетико в испанското дерби на ЛЕ


.

Валенсия ще вземе аванс пред Атлетико в испанското дерби на ЛЕ

Валенсия - Атлетико Мадрид
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 01.04.2010
Час: 22:05
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)


Четвъртфиналната фаза на Лига Европа се очертава като много интересна, а на пръв поглед номер едно сред мачовете в нея е испанското дерби между Валенсия и Атлетико Мадрид. Двата отбора могат да се концентрират във втория по сила турнир, тъй като ситуацията за тях в Примера е сравнително ясна.

Валенсия прави сравнително добър сезон като изглежда, че след няколко години чакане ще се завърне в Шампионската лига. В момента Лос Че са на 3-а позиция  в класирането на Примера с 53 точки. Титлата е недостижима за тях, но и преднината им от 6 точки пред четвъртия Майрока е доста добра.  Тази сигурност накара момчетата на Унай Емери да се поотпуснат в последно време и да загубят с 0:3 от Сарагоса в последния кръг. Но Вия и компания бяха уморени след драмите с Вердер при 4:4 на “Везерщадион”.

За Атлетико сезонът е доста по-лош. “Дюшекчиите” стартираха с Абел Ресино начело, но показаха лоша форма у дома и в Шампионската лига и бившият вратар бе заменен от Кике Санчес Флорес и нещата стабилизираха. Сега на Атлетико предстои финал в Купата на Краля срещу Севиля, който може да даде виза на тима за евротурнирите догодина. Иначе в Примера “червено-белите” са 10-ти и едва ли ще завършат много по-напред. Като цяло те редуват победи и загуби като в последния кръг играха срещу Реал Мадрид и дадоха сериозен отпор в първата част, но в крайна сметка загубиха с 3:2.  

Давид Вия е под въпрос за срещата, след като получи контузия в главата миналия четвъртък. Мигел, Жеереми Матьо и Давид Албелда са аут, а Давид Наваро и Карлос Марчена са под въпрос.  Евер Банега е наказан.

Кике Сачнес няма проблемите на колегата си Емери, но все пак трябва да реши няколко задачи около състава. Хосе Антонио Рейес напусна рано мача с Реал поради контузия. Контузен е и Хуан Валера.

И двата отбора не влизат в двубоя в най-добрата си форма, но тук въпросът е на чест и слава. Срещите между два тима от една страна в Европа винаги носят особен заряд. За Валенсия важният приоритет е третото място в Примера, но тимът едва ли ще щади сили и Лига Европа. Възможно е обаче контузиите да окажат лошо влияние върху играта на “прилепите”. На “Местая” обаче те са фаворит за успеха.


Последни 5 изиграни срещи:

Валенсия:

14 март Барселона - Валенсия 3:0 (Примера)
18 март Вердер Бремен - Валенсия 4:4 (Лига Европа)
21 март Валенсия - Алмерия 2:0 (Примера)
24 март Валенсия - Малага 1:0 (Примера)
27 март Реал Сарагоса - Валенсия 3:0 (Примера)

Атлетико Мадрид:

15 март Атлетико Мадрид - Осасуна 1:0 (Примера)
18 март Спортинг Лисабон - Атлетико Мадрид 2:2 (Лига Европа)
21 март Майорка - Атлетико Мадрид 4:1 (Примера)
25 март Атлетико Мадрид - Атлетик Билбао 2:0 (Примера)
28 март Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 3:2 (Примера)

Досегашни срещи:

Валенсия - Атлетико Мадрид

142 мача
54 победи за Валенсия
36 равенства
52 победи за Атлетико Мадрид
Голова Разлика: 219:211 за Валенсия

Коефициенти от bet365:
Валенсия - 1.83
Равен - 3.50
Атлетико Мадрид - 4.33

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162