Медиите в Словакия хвалят Жилина


.

Медиите в Словакия хвалят Жилина

Със заглавието "Радолски хвали целия отбор" словашкият спортен вестник "Шпорт" помества голям материал за снощния мач от първия кръг на турнира за купата на УЕФА между Левски  и Жилина, завършил при резултат 1:0 за Жилина.
       
"Футболният клуб МШК Жилина в двата мача с българския Левски написа история, подчертава големият спортен всекидневник. С удар-стрела на бразилеца Адаут на стадион "Георги Аспарухов" МШК Жилина стана първият словашки отбор, който ще играе в груповата фаза на турнира за купата на УЕФА".
    
Вестникът така описва единствения гол в мача:"Топовен изстрел в десния ъгъл направи безпомощен Петков", а след това цитира новия старши треньор на отбора Душан Радолски: "Отборът ни игра тактически много дисциплинирано и много борбено. Знаехме как да се защитаваме, но освен това имахме и няколко добри голови положения. Нашите футболисти играха много дисциплинирано и се изразходиха напълно. Не бих изтъкнал конкретно нито един играч. Отборът, отборът и още веднъж отборът!"
   
Вестникът цитира и спортния мениджър на МШК Жилина Карол Беланик: "Щастливи сме, защото това, в което вярвахме, стана. Това е голям успех. Ние показахме една дисциплинирана,организирана и колективна игра. В началото държахме съперника на дистанция от нашата врата, след гола ни натиснаха, но ние издържахме. Можехме да направим и 2:0 при една от контраатаките, но за съжаление не успяхме".
   
Карол Беланик каза, че играчите на Жилина ще получат финансови премии за победата си над Левски, но не пожела да ги конкретизира, отбеляза в заключение "Шпорт".

 

BTA

  Сподели
169