Прокуратурата ще поиска по-голяма присъда за Алвеш


Н. Гавазов

Прокуратурата ще поиска по-голяма присъда за Алвеш

Испанската прокуратура реши да обжалва присъдата, наложена на бившия защитник на Барселона Дани Алвеш, за да увеличи срока на затвора. Това съобщава Record.

През февруари футболистът бе осъден на 4.5 години затвор по обвинение в сексуално насилие над жена в края на 2022 г.

Съобщава се, че прокурорът е поискал девет години лишаване от свобода, а частният обвинител - 12. Наказанието обаче е намалено, тъй като спортистът е платил 150 000 евро на жертвата като морална компенсация.

Според източника прокуратурата иска отмяна на приложимото смекчаващо вината обстоятелство и увеличаване на срока затвор. От ведомството твърдят, че обезщетението е определено от съдията като залог и не е прието от пострадалата страна. И прокуратурата, и частното обвинение се противопоставиха на прилагането на това смекчаващо вината обстоятелство в съда, като смятаха, че то може да бъде дискриминационно заради икономическите възможности на подсъдимия.

Обвинителят на жертвата също планира да обжалва присъдата, както и защитата на Алвеш, която ще настоява за оправдаване на футболиста въз основа на обвиненията за секс по взаимно съгласие с жалбоподателя.

  Сподели
196