Инфантино: Във футбола няма място за насилие


Н. Гавазов

Инфантино: Във футбола няма място за насилие

Президентът на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино коментира инцидента с нападението на фенове на Марсилия срещу автобус с футболисти и треньорския щаб на Лион.

"Във футбола няма място за насилие, нито на терена, нито извън него. Събития като тези, които се случиха в Марсилия преди мача от френската Лига 1 между Марсилия и Лион, нямат място в нашия спорт или в нашето общество и аз призовавам съответните органи да гарантират, че са предприети подходящите действия.

Във футбола всеки играч, треньор и фен трябва да бъде в безопасност, за да се наслаждава на нашия спорт“, написа Инфантино на страницата си в Х.

Припомняме, че мачът от 10-ия кръг на френската Лига 1 между Марсилия и Лион беше отменен, тъй като малко преди началото на срещата фенове на домакините замеряха с камъни автобуса на гостуващия клуб. В резултат на това старши треньорът на Лион Фабио Гросо получи сериозни порезни рани от парчета стъкло. Подобен инцидент вече имаше през 2019 г. - тогава фенове на Марсилия също нападнаха автобус на Лион.

  Сподели
137