Фиорентина и Милан няма да могат да се победят


.

Фиорентина и Милан няма да могат да се победят

Фиорентина - Милан
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Час: 19:30
Съдия: Никола Пицоли

Срещата между Фиорентина и Милан е отложен мач в рамките на 17 кръг на Серия А, който трябваше да се състои още на 19 декември, но заради снега, който затрупа Апенините, бе изтеглен с два месеца.

Фиорентина в последните кръгове загуби много точки, най-вече заради спад в игровата кондиция на футболистите. Отборът на Чезаре Прандели загуби точки дори когато бе обявено, че задължително ще трябв ада бъдат спечелени срещите. Така или иначе, грешките доведоха "Скуадра Виола" да се смъкне на 11 място в класирането.

Що се отнася до Милан, общото мнение е, че възпитаниците на Леонардо не изглеждат много убедително, но пък "росонерите" не престават да печелят точки. В момента отборът се намира на трето място в Серия А, а ако постигне победа срещу Фиорентина, то ще измести от второто място Рома, които са с две точки преднина.

През сезона "виолетовите" започнаха много трескаво кампанията си и в групите на Шампионската лига оставиха на второ място Лион, а Ливърпул засилиха обратно към дома. Но играта на два фронта направи така, че флорентинците загубиха шансове догодина да играят отново в най-престижния европейски турнир. Съставът на Прандели е добър, но заради травми на играчи, наставникът не може да разчита във всеки мач на поне един-двама основни състезатели.

В срещата срещу Милан не е възстановен от контузия Гамберини и Сантана. Освен тях, Муту също няма да играе заради дисквалификация. За времето което румънеца го няма, "ла виола" изигра шест мача, от които загуби 4 и победи веднъж. Прекалено голяма зависимост на отбора от един футболист! Джилардино трудно се справя сам с цялата атака на тима, а колкото и талантлив да е Йоветич, все още плаща данък на своята неопитност.

Начело на атаката Прандели ще пусне Джилардино, а по фланговете Маркиони и Йоветич. В опорната зона ще се разположи Монтоливо, а Дзанети и Варгас на двата края на полузащитата . В отбрана след продажбата на капитана Дайнели ще се появят Натали и Колдруп, а по краищата Де Силвестър и Паскуал.

"Росонерите" съвсем скоро проведоха своя мач - в неделя, където възпитаниците на Леонардо победиха в Бари местния отбор с 2:0. Сега миланистите са отново на път - този път в Града на любовта. Преди седмица в отбора се завърна бразилският нападател Пато и в момента набира кондиция, но съдейки по последната му изява, все още е далече от най-доброто си време.

Контузените играчи в Милан са твърде много, което се явява проблем за щаба: Зеедорф, Ониеву, Дзанброта, Каладзе. Няма да играе и Антонини, който се контузи срещу Юнайтед. Най-вероятно в нападение ще бъде Пато, Бориело и Роналдиньо. В полузащита Пирло, а по фланговете Амброзини и Гатузо, в защита : Силва, Неста и Янкуловски и Абате на фланговете.

Милан вече победиха като гости Бари, които са конкуренти на Фиорентина. Дали ще могат "росонерите" да постигнат втора поредна побед? Напълно възможно е, както и това да загубят. Мисля си обаче, че кадровите проблеми в състава на гостите ще натежат и в крайна сметка двата отбора ще завършат наравно.

Прогноза за: Фиорентина - Милан 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

03 февруари Интер - Фиорентина 1:0 (Купа на Италия)
07 февруари Фирентина - Рома 0:1 (Серия А)
13 февруари Сампдория - Фиорентина 2:0 (Серия А)
17 февруари Байерн Мюнхен - Фиорентина 2:1 (ШЛ)
21 февруари Фиорентина - Ливорно 2:1 (Серия А)

Милан

03 февруари Милан - Ливорно 1:1 (Серия А)
07 февруари Болоня - Милан 0:0 (Серия А)
12 февруари Милан - Удинезе 3:2 (Серия А)
16 февруари Милан - Манчестър Юнайтед 2:3 (ШЛ)
21 февруари Бари - Милан 0:2 (Серия А)

Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 2.90
Равен - 3.10
Милан - 2.50

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140