Джерард се надява Ливърпул да издигне статуя на Клоп


Н. Гавазов

Джерард се надява Ливърпул да издигне статуя на Клоп

Бившият полузащитник и капитан на Ливърпул Стивън Джерард говори за приноса на германския треньор Юрген Клоп към историята на мърсисайдския клуб.

"Спомням си, че един ден седях и си мислех: "Бих дал всякакви пари и бих направил всичко за всеки, само за да се боря за него". Седях в стаята и мислех за това. И това беше по време на приятелски мач, но след тези мисли влязох в този мач, сякаш бе финал на турнир.

За Бога, надявам се да построят статуя в негова чест. Само да беше почти готов. Сигурен съм, че той заслужава този статус за този клуб. Ако започнем да обсъждаме треньори на Ливърпул, които са постигнали големи успехи в клуба, той ще бъде сред най-добрите“, заяви Джерард.

Припомняме, че в края на януари тази година Юрген Клоп обяви, че ще напусне Ливърпул след края на настоящия сезон. Германският специалист поведе мърсисайдци на 8 октомври 2015 година. През това време 56-годишният треньор спечели седем трофея с "червените". Ливърпул под ръководството на Юрген спечели Шампионска лига, Висшата лига, Купата на лигата, ФА Къп, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

  Сподели
103