Наполи - Фиорентина: Домакините ще спрат лидера


Н. Гавазов

Наполи - Фиорентина: Домакините ще спрат лидера

Наполи - Фиорентина
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 18.10.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

В сянката на супермача в Милано ще се проведе друг двубой от Серия А, който според сегашната конюнктура в калчото спокойно бихме определили също като супермач. В южната част на Италия, на емблематичния "Сам Паоло" ще си дадат среща два отбора, които към момента показват най-привлекателен и стабилен футбол. Наполи посреща почти безгрешния тим на Фиорентина и местните почитатели на най-великия спорт на земята има защо да потриват ръце, защото двата тима демонстрират и най-атакуващия стил, въплъщавайки в дела идеите на Маурицио Сари и Пауло Соуза.

Южняците са без загуба вече в осем двубоя и са втори по резултатност. Само в последните си три мача неаполитанци постигнаха три забележителни победи - срещу Ювентус, Легия във Варшава и срещу Милан на "Сан Сиро". Разбира се, типично по италиански, не всичко трябва да бъде наред. Тези дни местните власти гласуваха, че Наполи трябва да заплати 654 000 евро за използването на стадиона, което разгневи Аурелио Де Лаурентис. В крайна сметка президентът даде парите, но успя да предизвика свикване на специално градско събрание, което да разгледа казуса.

Фиорентина за първи път от 1999 година оглави таблицата за класиране и показва отлична игра в отбрана. "Виолетовите" допуснаха само четири гола, като три от тях са при загубата от Торино във втория кръг, когато португалският треньор все още търсеше подходящия вариант за игра. "Виолетовите" влизат в мача със серия от пет поредни победи, сред които впечатляват успехите на терените на Интер и Беленензеш.

Засега травмите заобикалят Наполи. Имаше опасения, че Лоренцо Инсине няма да се възстанови от увреждането си в мача с Милан, но атакуващият полузащитник е готов и е готов за битката. Това означава, че неаполитанците ще излязат с привичния си състав с Кайехон, Игуаин и Инсине.

Фиорентина също не изпитва трудности относно избора на играчи. Пауло Соуза имаше опасения, че голмайсторът Никола Калинич ще пропусне двубоя, но от медицинския щаб увериха, че травмата от националния отбор е излекувана и хърватинът е готов за двубоя. Единственият проблем за треньорския щаб е свързан с това кой да бъде използван в центъра на терена - футболисти с атакуващ или отбранителен стил.

Мачът обещава да бъде много интересен и горещ и едва ли има фен на италианския футбол, който да не го уважи, а съветът ни е срещата да не се пропуска и от тези, които се отнасят с пренебрежение към Серия А. Същото се отнася и за почитателите на залозите. Предполага се, че ще видим повече от 2.5 гола в двубоя, а успех на Наполи автоматично ще постави домакините сред претендентите за титлата.

Прогноза: Наполи - Фиорентина 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

20 септември Наполи - Лацио 5:0 (Серия А)
23 септември Карпи - Наполи 0:0 (Серия А)
26 септември Наполи - Ювентус 2:1 (Серия А)
01 октомври Легия Варшава - Наполи 0:2 (Лига Европа)
04 октомври Милан - Наполи 0:4 (Серия А)

Фиорентина:

20 септември Карпи - Фиорентина 0:1 (Серия А)
23 септември Фиорентина - Болоня 2:0 (Серия А)
27 септември Интер - Фиорентина 1:4 (Серия А)
01 октомври Белененсеш - Фиорентина 0:4 (Лига Европа)
04 октомври Фиорентина - Аталанта 3:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Фиорентина

135 срещи
48 победи за Наполи
36 равенства
51 победи за Фиорентина
Голова Разлика: 167:147 за Фиорентина

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
252