Анонс на 4-ти кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 4-ти кръг на Серия А

Удинезе - Емполи
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 19.09.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Михаел Фабри

Удинезе започна кампанията си с изненадваща победа на терена на Ювентус, но след това фриулци направиха два слаби мача, като особено лоша бе играта в Рим. Така колективът на Срефано Колантуоно си остана с три точки и заема място в долната част на таблицата за класиране, където впрочем са Милан, Ювентус и Дженоа.

Емполи е смятан за един от аутсайдерите в елита, макар че ние няма да се съгласим с това, защото тосканци разполагат с боеспособен отбор, тактически грамотни играчи, които играят много дисциплинирано, а всичко това би трябвало да им помогне да не се замесят в битката за оцеляване. Емполи загуби първите си два мача, но в миналия кръг даде битка на Наполи и успя да измъкне точката, като на моменти неаполитанци бяха притиснати до стената.

В състава на домакините не се предвиждат мащабни тактически изменения, така че схемата 3-5-2 ще бъде тази, по която Удинезе ще играе. Лошата игра в Рим ще принуди Колантуоно да използва Антонио Ди Натале, което автоматично праща Сирил Терео на пейката. Иначе в лазарета са Меркел, Гилерме и Видмер.

Гостите ще започнат със същия състав, който излезе срещу Наполи, а това означава постройка 4-3-2-1 със Сапонара зад двамата нападатели.

Предполага се, че мачът ще бъде равностоен, като дори домакините няма да могат да разчитат на собствените си фенове, които са сърдити на треньорския щаб и на ръководството на клуба.

Прогноза: Удинезе - Емполи 1:1

 

 

Аталанта - Верона

Стадион: "Атлети Адзури д'Италия", Бергамо
Дата: 20.09.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Фабио Мареска

Аталанта е с минимална загуба при гостуването си на Интер, домакинска победа над Фрозиноне и равенство на терена на Сасуоло - напълно удовлетворяващо представяне на колектива от Бергамо, за който добрите новини преди мача в неделя се допълват от завръщането на Херман Денис.

В Хелас Верона не всичко е спокойно. Според различни слухове, ръководството на клуба е разделено на два лагера и разприте са много по-силни, отколкото през миналата година, когато от тук си тръгна спортният директор Шон Соляно. Всичко това няма как да не се отрази на отбора, който е без победа, само с две равенства. Веднага ще уточним, че тези равенства са срещу силните отбори на Рома и Торино, а при загубата от Дженоа хората на Андреа Мандорлини се провалиха само в началото на второто полувреме.

Домакините са без контузените Естигарабия и Бривио, както и без наказания Пиниля, който ще бъде заменен от Денис. Набира форма и Лука Чигарини, но Еди Рея няма да форсира нещата. Драме е под въпрос и ако левият защитник не е готов за игра, на негово място ще влезе Драме. В средата на терена отново ще видим Куртич, Де Рон и Кармона.

Халфредсон е единствен отсъстващ от гостите. Интересното е, че последните две тренировки на Верона бяха затворени за зрители, а треньорът отказа среща с журналистите.

Какво ни е приготвил Мандорлини? Това ще разберем в неделя, но гостите имат качествата да се противопоставят на своя съперник, така че ще видим напълно равностоен сблъсък, който
може да завърши с равенство.

Прогноза: Аталанта - Хелас Верона 1:0

 


Болоня - Фрозиноне
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 20.09.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

Това са единствените два отбора, които нямат спечелена точка. Ситуацията при домакините е по-тежка, защото към лошите спортни резултати се добавя конфликтът между собственик и президент, контузията на Емануеле Джакрини, нервността на Делио Роси и трудната адаптация на Матиа Дестро. Всичко това се отразява на отбора, който показа много лош футбол в миналия кръг срещу Сампдория и при домакинството си на Сасуоло.

Гостите играят по-добре, като особено срещу Рома хората Роберто Стелоне пресираха съперника си по целия терен и ако новаците разполагаха с по-класни играчи в атака, със сигурност мачът нямаше да завърши при резултат 0:2.

Домакините са без контузените Бриги, Донса, Джокарини, както и без наказания Рицо. За гостите няма да играят контузените Карлини и Гухер.

Интересен мач, с оглед на това, че съперниците ще се опитат да спечелят първите си точки. Интригата е в това, че Болоня разполага с по-качествен състав от съперника си, но "розоблу" страда от проблеми извън терена, а това няма как да не се отрази на тима. Много вероятно е двата тима да не се победят, но и успехът на домакините няма да е изненадващ.

Прогноза: Болоня - Фрозиноне 2:1

 

 

Рома - Сасуоло
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 20.09.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Давиде Маса

Рома започна кампанията си с равенство на терена на Хелас Верона, като в този мач дружината на Руди Гарсия бе далече от своите стандарти. За сметка на това "вълците" впечатлиха с играта си срещу Ювентус на "Олимпико" и заслужено победиха с 2:1, а след това повалиха и Фрозиноне. Равенството срещу Барселона в Шампионска лига всъщност бе апогеят в представянето на столичани от началото на сезона. В този мач се видя, че вицешампионът е израснал в сравнение с миналия сезон, натрупал е самочувствие и спокойно може да съперничи на най-добрите в Европа.

Сасуоло си е същата онази добра банда от миналата година, която можеше да изненада всеки един противник. Както например се получи в първия кръг, когато хората на Еузебио Ди Франческо повалиха Наполи с 2:1. Колективът от един от най-добре развитите в икономическо отношение райони на Италия е без загуба, като през миналия уикенд пропусна да запише трета победа, но пък равенството с Аталанта ще се помни, защото двата тима направиха един луд мач.

Срещата с Барселона отне сили от рома, така че е напълно възможно Руди Гарсия да направи някои изменения в състава. Преди всичко специалистът може да даде почивка на Флоренци, Кейта, Джеко и Фалке. Шчесни ще бъде заменен от Де Санктис, очаква се завръщането на Майкон, а добрата новина е, че Пиянич ще поднови занимания.

Гостите не могат да разчитат на контузения Антей и наказания Врсалко. Хубавата новина е, че Берарди изпреварва сроковете за възстановяване и вероятно ще се започне да помага на колегите си през следващата седмица.

Букмейкърите категорично предричат победа на Рома, но... Нашето мнение е, че "Олимпико" ще станем свидетел на поредния тежък мач. Мотивите да разсъждаваме в тази посока са, че домакините трябва да се настроят от вълна Шампионска лига към такава на Серия А, а това понякога е много трудно. Освен това няколко важни изпълнителни от състава на Руди Гарсия няма да играят в срещата. Не на последно място е желанието на Сасуоло да впечатли и да направи добър мач срещу противник, който преди няколко дни едва не победи Барселона. Колкото и кощунствено да звучи, нашият съвет е да се потърси изненадата в утрешната среща на "Олимпико". Наистина, едва ли в плановете на домакините влиза равенството, тъй като задачите във вътрешния шампионат не са отпаднали, но по-смелите любители на изненадите спокойно могат да играят "Х".

Прогноза: Рома - Сампдория 1:0

 

 

Торино - Сампдория
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 20.09.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Пиеро Джакомели

И двата отбора радват с представянето си и след три изиграни мача може да кажем, че утрешните съперници са прогресирали в развитието си в сравнение с миналия сезон. Торино има две победи и равенство, като единият успех е срещу Фиорентина. Самп пък не остави никакви съмнения в превъзходството си над Капри и Болоня и успя да измъкне точката като гост на Наполи.

"Биковете" имат повече контузени - Авелар, Максимович, Фарнеруд и Гаци. Тази седмица Морети пристъпи към тренировки. Гостите са без Кода, Де Силвестри и Касани. Вероиятно Сориано ще се завърне в полузащитата. Очаква се и появата на Касано.

Интригата в мача е свързана с Фабио Куяларела, който през миналата година вкара три гола на бившия си тим. Впрочем, сега "моряците" изглеждат много по-стабилно и поради това едва ли ще видим резултат като миналогодишния (5:1). Напълно е възможно двата тима да не успеят да се победят и да направят едно бойко равенство.

Прогноза: Торино - Сампдория 2:2

 

 

Карпи - Фиорентина
Стадион: "Алберто Бралия", Модена
Дата: 20.09.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Марко Ди Бело

Карпи е само с една точка , но нека уточним, че при загубите си новакът бе гост на Сампдория и домакин на Интер. Дори при пораженията "рособианките" намираха път към противниковата врата и поради това не бива да ни учудва равенството на терена на Палермо - в анонса на миналия кръг бяхме предвидили именно такъв резултат.

Що се отнася до Фиорентина, Пауло Соуза все още търси успешния модел. Наистина, "виолетовите" биха Милан и Дженоа, но тотално се провалиха срещу Торино, а в мача с Базел се видя, че е рисковано да се играе с висока отбранителна линия.

Домакините са без Лука Мароне, без когото защитата не работи на пълна мощност. Добрата новина е завръщането на Бенуси, Пашути и Споли.

Иличич се контузи в мача с Базел и може да не играе утре. Отново се очаква появата на Джузепе Роси. Баделж е наказан.

Много интересен двубой, в който домакините имат шансове да измъкнат точка от изморените "виолетови", които на всичкото отгоре имат проблеми с реализацията и изглеждат тежко в атака.

Прогноза: Карпи - Фиорентина 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
263