Анонс на 35-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 35-ти кръг от Серия А

Киево - Верона
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 10.05.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Никола Рицоли

Киево вече се спаси - още преди миналия кръг, но все пак успя да вземе много добър резултат на гости на Интер след 0:0 срещу далеч по-добър опонент.

Хелас Верона също постигна сигурността и се намира на същата позиция и точки със своя домакин в случая. Този отбор обаче може да пострада психически след последната загуба от Удинезе.

В състава на домакините липсват Матиело, Зуканович и Фрай, което означава лимитирани възможности в отбраната. Хуанито Гомес е аут за гостите, така че почти сигурно в атака ще видим Янкович и Лопес от двете страни на Лука Тони.

И двата отбора постигнаха целите си, затова вероятно ще видим един добър мач между тези локални съперници в битка за превъзходството в района.

Прогноза: Киево - Верона 1:1

 

Палермо - Аталанта
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 10.05.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Палермо взе само 2 точки в последните 3 кръга, но това бе достатъчно за застигането на Милан на 10-ата позиция. Този отбор определено се цели в завършването на кампанията в горната половина на таблицата в Серия А.

Точка по точка Аталанта се приближава до сигурността, макар Каляри да съкрати разстоянието с тима след победата си над Парма в миналия кръг. Сега гостите ще имат и проблеми с наказанието на Денис и Спортиело.

Домакините също ще бъдат отслабени, след като собственикът на клуба Маурисио Дзампарини обяви, че Пауло Дибала напуска в посока по-голям клуб и забрани той да получава минути на терена.

Вече е ясно, че Аталанта може да се спаси и с по-малко от 40 точки, след като Каляри може да постигне максимум 39. Така точката може да е достатъчна и в този случай за гостите, които ще играят и с Ювентус. Палермо може би няма да се задоволи само с точка, но в отсъствието на ключов играч вероятно няма да се противопостави.

Прогноза: Палермо - Аталанта 0:0

 

Удинезе - Сампдория
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 10.05.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Ди Бело

След като победи и загуби срещу двата отбора от Милано, Удинезе отново спечели срещу Верона на гости и се покачи с няколко позиции. Така тимът се приближи до горната половина на класирането.

Сампдория успя да вземе само 3 точки в последните 6 кръга, но късметът за този отбор е, че нито един от борещите се за горните места отбори не събра достатъчно, за да го изкара от топ 6. В състава обаче има много проблеми - наказани сега са Романьоли, Обианг и Де Силвестри, а с травми са Кореа, Едер и Месба.

Това е труден период за гостите, а те загубиха точки и в срещи, които трябваше да спечелят. Ако не бе загубила от Рома, Дженоа вероятно щеше да измести тима от шестицата. Сампдория бързо трябва да възвърне формата си.

Прогноза: Удинезе - Сампдория 1:0

 

Чезена - Сасуоло
Стадион: "Дино Мануци", Чезена
Дата: 10.05.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

Чезена се намира на поредица от 9 срещи без да постигне победа. По този начин тимът е и на 9 точки зад Аталанта със само 4 кръга до края. Победата тук е задължителна за да се избегне изпадането още тази седмица.

Сасуоло няма победа в последните 5 кръга и дори не успя да вкара гол в последните 2. Този тим вече подсигури оставането в елита и може би там е обяснението за липсата на мотивация в последно време.

Това е огромен мач за домакините, които пред собствена публика със сигурност ще получат нужното от привържениците си. Очаква се Чезена да покаже уважение към тях с добро представяне и 3 точки. Това обаче ще зависи от това как ще бъде спрян талантът на тройката нападатели при гостите.

Прогноза: Чезена - Сасуоло 2:1

 

Емполи - Фиорентина
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 10.05.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Андреа Джервасони

Емполи успя да вземе 2 поредни победи и така да потвърди сигурността си. Този отбор дори се приближи до по-престижните позиции в таблицата и сега може да превземе мястото на Милан.

Фиорентина загуби с 3:0 първия полуфинал от Лига Европа и сега сезонът трябва да бъде спасен с усилие и завършек на кампанията в топ 6 местата на Серия А. Този сезон остана разочароващ за виолетовите, които бяха близо до много цели, но не достигна златото.

Европейското разочарование трябва бързо да бъде забравено, но сега Емполи се намира в прекрасна форма и високо самочувствие, който играе добър футбол през целия сезон, а напоследък дори успява да реализира повече голове. Гостите ще трябва да са внимателни и търпеливи, защото в противен случай съдбата на Торо и Удинезе грози тима срещу Емполи.

Прогноза: Емполи - Фиорентина 2:2

 

Парма - Наполи
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 10.05.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Пиеро Джакомели

Парма в няколко случая показа прекрасни представяния срещу големи отбори този сезон, но загубата с 4:0 от Каляри вероятно е знак, че този отбор се предаде.

Наполи със сигурност е разочарован от равенството 1:1 с Днепър в Лига Европа преди дни, което ще означава този тим да хвърли усилия в атака и на гости в Украйна. Освен в този турнир тимът се бори и за местата на Шампионска лига в Серия А и не трябва да пропуска тази възможност за 3 точки.

В Парма няма нито един отсъстващ играч, а Мичу, Сунига и де Гузман остават аут за Рафа Бенитес.

След като загуби точки от Емполи, Наполи успя да победи с 3:0 Милан и да се върне на пътя на победата, но сега е жизненоважно да се избегне ново разочарование срещу победим отбор. Домакините няма какво да губят и вероятно няма да имат намерение да побеждават, така че се очаква победа за гостите.

Прогноза: Парма - Наполи 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186