Анонс на 19-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 19-ти кръг от Серия А

Палермо - Рома
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 17.01.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

Отличната поредица резултати на Палермо бе прекратена в последната седмица, където тимът загуби с 4:3 от Фиорентина, но предложи зрелищен футбол. Този отбор сега се намира на 6 точки от третата позиция във временното класиране.

Рома изглеждаше доволна от равенството в дербито с Лацио, макар първото полувреме да не се разви по план. През втората част срещу Лацио, от два гола пасив, "вълците" се върнаха до равен и имаха възможност да спечелят мача.

В състава на Палермо единствено Паоло Дибала е поставен под въпрос за срещата, но това е най-влиятелният по отношение на играта футболист. Той има мускулен проблем и все още не е ясно дали ще може да играе. Андреа Белоти е на линия да го замени.

Рома има някои проблеми, особено след като Даниеле Де Роси и Радя Наинголан са наказани. Джалоросите пътуват само с 4 халфа, което донякъде прави състава предвидим. Балцарети и Кастан остават контузени тук, докато Жервиньо и Кейта са аут с националните си отбори. Под въпрос са поставени Тоти и Манолас, но се очаква да играят.

Мачът с Лацио показа, че Рома има слаби места, но това може да се обясни с липсата на ключови имена. Сега Палермо посреща този опонент в може би най-подходящото време от своята гледна точка. От домакините зависи как те ще се справят без своя лидер.

Прогноза: Палермо - Рома 2:2

 

Чезена - Торино
Стадион: "Дино Мануци", Чезена
Дата: 18.01.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Гуида

Чезена загуби важния мач за 6 точки в битката на дъното срещу Каляри. Сега тимът е на 6 точки от последния отбор в опасната зона и 8 от сигурността. 

Торино е на поредица от 5 кръга без загуба, а потенциално това е нов добър мач за натрупване на увереност и точки. Трябва да се отбележи обаче, че централният бранител Камил Глик е единственият голмайстор на тима в последните 4 кръга, а сега е контузен.

Това е единственият проблем в тима на гостите. Домакините няма да разчитат на контузените Валцания, Марилунго, Табанели и Джорджи.

Торино обикновено опитва да атакува срещу големите отбори, след което да задържа дори гол аванс с всички сили. Сега обаче се очаква домакините да потърсят офанзивата в отчаянието за точки. Чезена трябва да се бори срещу мненията, че това е най-слабият отбор в лигата, но се очаква класата на гостите да е достатъчно.

Прогноза: Чезена - Торино 0:1

 

Киево - Фиорентина
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 18.01.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Анджело Кервелера

Като се възползва от добрата си програма, Киево взе 2 победи и 3 равенства в последните 6 кръга, но все пак изглежда опасно близо до зоната за изпадане.

С вълнуваща победа над Палермо, Фиорентина се покачи по-близо до битката за европейските места в лигата. Подписването с Алесандро Диаманти донесе и свежест в състава.

Само Иван Ранданович е контузен за домакините, след като в състава се завърна и изтърпелият наказание Хатемай. Фиорентина върна Диаманти в Серия А след престоя му в Китай и се очаква той бързо да привикне към първенството, макар точно сега да е рано да стартира. Роси, Бернардеши, Лупатели, Нето, Акуилани и Иличич са контузени, докато Савич е наказан за гостите.

Винченцо Монтела започна да чувства напрежение за мястото си начело на Фиорентина. С толкова класен отбор на хартия той изглежда се представя под очакванията. Целта Лига Европа трябва да бъде постигната от него и се очаква победа тук.

Прогноза: Киево - Фиорентина 1:2

 

Дженоа - Сасуоло
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 18.01.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Джакомели

Дженоа взе само точка в последните си 3 мача, като пропадна до седмата позиция в Серия А.

Сасуоло бе елиминиран от Копа Италия от Милан, но все пак показва добра форма, като показва атрактивен футбол и събира точки.

Домакините вероятно съжаляват за продажбата на Маурисио Пинила, след като се оказа, че Алесандро Матри ще е аут до 2 месеца. Джовани Маркезе също е контузен, а наказани за срещата са Пероти и Де Майо. 

Гостите имат проблеми в защитата, след като Ди Фанческо не може да разчита на титулярната си тройка бранители. 

Домакините имат амбиции да се борят за европейските места, а опонента не предполага да претендира за победата тук. Гостите играят без напрежение, след като за пореден сезон показват нужното за оставане в елита. Поради тази причина вероятно ни очаква добър мач за гледане.

Прогноза: Дженоа - Сасуоло 2:1

 

Парма - Сампдория
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 18.01.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Джервасони

Парма загуби от Верона след като се изравни с Чезена на дъното при победата си наскоро над Фиорентина. Този тим продължи в Копа Италия и ще играе на полу-финал.

След като премина през най-тежката част от програмата си, Сампдория успя да се върне към пътя на победата срещу Емполи, след като преди това взе само 2 точки от 3 кръга.

Домакините имат много проблеми. Контузени са Джонатан Биабиани, Масимо Кода, Абделкадер Гезал, Кристобал Жоркера и Анди Лила. Белфодил и Акуа са аут с националните отбори.

Домакините бавно възвръщат увереността си и се подобряват като стил на игра. Все още обаче клубът е на 8 точки от сигурността, което ще го накара да хвърля всички сили в идните мачове до края на кампанията.

Прогноза: Парма - Сампдория 1:1

 

Удинезе - Каляри
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 18.01.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Ди Бело

Удинезе не спечели нито един мач в последните 4 кръга. Изглежда този отбор изведнъж загуби умението да печели точки, както правеше рано в сезона.

Каляри победи последния в класирането Чезена в последния кръг, като така се приближи до Аталанта в Серия А. Същевременно тимът загуби и в Копа Италия от Парма.

Антонио Ди Натале ще се върне в състава на домакините след като пропусна срещата със Сасуоло. Луис Муриел проведе медицински тестове в Сампдория, но трансферът му изглежда е задържан поради мускулен проблем.

Гостите няма да разчитат на Ибарбо, Балцано, Цепители и Косу. Марко Сау се върна в състава и изглежда готов за пълен мач, след като вкара и гол в Копа Италия. След наказанието си и капитанът Даниеле Конти ще играе.

Домакините имат шанса да се върнат на пътя на победата. Джанфранко Дзола все още се нагажда към новата си позиция и търси подобрението в отбора си. От това трябва да се възползва Андреа Страмачони в този момент.

Прогноза: Удинезе - Каляри 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196