Фиорентина - Ювентус: Без победител


Н. Гавазов

Фиорентина - Ювентус: Без победител

Фиорентина - Ювентус
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 05.12.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

Фиорентина - Ювентус поставя началото на 14-я кръг на Серия А, който е богат откъм оспорвани сблъсъци. "Виолетовите" се представят блестящо в Лига Европа, но не така стоят нещата във вътрешното първенство, където флорентинци спечелиха само пет мача, което по никакъв начин не отговаря на амбициите на клуб, който се стреми към топ 3. Впрочем, след домакинската загуба от Наполи в началото на миналия месец Фиорентина записа три победи във всички турнири, включително като гост на Гингам и Каляри. Хората на Винченцо Монтела остават на четири точки от зоната на Шампионска лига и импулсирани от последните резултати, те ще се опитат да повторят миналогодишния успех срещу шампиона.

Ювентус се намира в серия от шест поредни победи във всички турнири и е на върха в класирането на Серия А, но преднината на "бианконерите" е много крехка - само три точки пред преследвача Рома, който по всичко изглежда, че ще бъде единствения конкурент на торинци в борбата за титлата. В миналия кръг "Старата дама" постигна много труден успех над Торино, който дойде благодарение на късния гол на Андреа Пирло. В този мач Лихтщайнер получи червен картон, а хората на Масимилиано Алегри оставиха впечатление, че проявяват прекалено великодушие в защита и не се раздават достатъчно в тази част на терена.

Фиорентина е без контузените Роси, Бернардечи, Паскуал и Лупатели. Вероятно атаката ще се води от Гомес и Куадрадо, а схемата на игра ще бъде 3-5-2, но това е много условно, защото специално в мача с Каляри Монтела използва три тактически постройки, с което нокаутира съперника си.

Алегри не може да разчита на намиращите се в лазарета Бардзали, Асамоа, Мароне, Касерас и Ромуло, както и на наказания Лихтщайнер.

Може би почитателите на италианския футбол си спомнят за онзи луд миналата година, когато Фиорентина победи тук Ювентус с 4:2. Сега може да не видим толкова много голове, но имаме всички основания да предполагаме, че ще видим интересен сблъсък. Мнозина определят гостите за фаворит, още повече, че "виолетовите" спечелиха два и загубиха два от последните си 4 мача тук. Предимствата на Ювентус са широко известни, но нека споделим доводите си срещу очаквания успех на торинци.

Първо, загубите на Фиорентина тук са срещу Рома и Наполи, т.е. срещу втория и третия в класирането и в период, в който флорентинци изпитваха проблеми, както в игрово, така и в кадрово отношение. Второ, "виолетовите" набраха форма и в момента се намират на пика в своята форма. Трето, както казахме по-горе, защитата на Ювентус проявява голямо великодушие към противника, като това се видя и срещу Малмьо, което няма как да не е направило впечатление на Монтела. Четвърто, торинци са изправени пред голямо изпитание през следваща седмица в Шампионска лига и много е вероятно гостите да играят внимателно, с цел да се избегнат травми в навечерието на сблъсъка с Атлетико.

От казаното по-горе няма как да сме сигурни в успех на Ювентус и е много вероятно съперниците да не успеят да се победят.

Прогноза: Фиорентина - Ювентус 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

06 ноември Фиорентина - ПАОК 1:1 (Лига Европа)
09 ноември Фиорентина - Наполи 0:1 (Серия А)
23 ноември Верона - Фиорентина 1:2 (Серия А)
27 ноември Гингам - Фиорентина 1:2 (Лига Европа)
30 ноември Каляри - Фиорентина 0:4 (Серия А)

Ювентус:

04 ноември Ювентус - Олимпиакос 3:2 (Шампионска лига)
09 ноември Ювентус - Парма 7:0 (Серия А)
22 ноември Лацио - Ювентус 0:3 (Серия А)
26 ноември Малмьо - Ювентус 0:2 (Шампионска лига)
30 ноември Ювентус - Торино 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Ювентус

158 срещи
32 победи за Фиорентина
52 равенства
74 победи за Ювентус
Голова Разлика: 267:170 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168