Фиорентина - Интер: Без победител


Н. Гавазов

Фиорентина - Интер: Без победител

Фиорентина - Интер
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 05.10.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто

Фиорентина и Интер влизат в битка в неделния следобед и този мач спокойно можеше да бъде централен на кръга, ако в програмата не фигурираше и срещата в Торино между Ювентус и Рома. Интригата в Тоскана се допълва не само от амбициите на "виолетовите" и "нерадзурите", но и от това, че тези два тима са длъжници на феновете си.

Фиорентина, който имаше амбиции да се бори за място в топ 3, влиза в мача като десети в класирането - позиция, която по никакъв начин не съответства на първоначално заявените намерения. До този момент колективът на Виченцо Монтела показва същия агресивен футбол както миналата година, с много владеене на топката в средата на терена и успешно търсене на пролуки в противниковите редути. Проблемът обаче идва от беззъбието на нападателите (или това, което е останало от тях) и невъзможността да се реализират многобройните положения за гол. Така бе пропусната възможността да бъдат победени Дженоа, Сасуоло и Торино - и в трите мача "виолетовите" тотално надиграха съперника си, но флорентинци не успяха да се възползват от головите ситуации.

Интер до миналата седмица се представяше според очакванията: победи срещу Сасуоло и Аталанта и равенства при гостуванията на Торино и Палермо. В Лига Европа пък "нерадзурите" се наложиха като гост на коварния тим на Днепър и по всичко изглеждаше, че Валтер Мадзари най-после е изградил тим, който може да се намеси в борбата за титлата или най-малко е направил от Интер фаворит за топ 3. Всичко обаче се срути при домакинството на последния в класирането Каляри. Едва ли и най-големите песимисти са си представяли, че любимците им могат да претърпят поражение с 4:1! Малко е да кажем катастрофа, но все пак отрезвяването настъпи, а заедно с това лъснаха и проблемите в защитата на миланския отбор и особено лошото представяне на Неманя Видич. В утрешния мач Интер влиза като пети в класирането, с осем точки и на 4 пункта от третия Удинезе.

Фиорентина ще бъде без Джузепе Роси, Марио Гомес, Хоакин, Мика Ричардс и Марко Марин. При тази ситуация изборът на Монтела не е голям - атаката ще се води от Бабакар, а зад него ще се разположат Куадрадо и Валеро.

Гостите също имат своите кадрови проблеми, но те не са толкова големи. Кампаняро е контузен, а Юто Нагатомо е наказан. Това означава, че Ранокия, Видич и Жуан ще образуват отбранителната линия, а Медел ще застане в средата на терена.

Двубоят е важен за двата отбора, което означава, че ще видим непримирима битка. Не е изключено домакините да подложат на натиск фланговете на защитата на гостите. които пък ще се опитат да търсят пролука в отбраната на своя противник чрез дълги топки към Икарди и Паласио. Общо взето се очертава равностоен мач, с леко предимство на Фиорентина, но много е вероятно да видим едно бойко равенство.

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

18 септември Фиорентина - Гингам 3:0 (Лига Европа)
21 септември Аталанта - Фиорентина 0:1 (Серия А)
24 септември Фиорентина - Сасуоло 0:0 (Серия А)
28 септември Торино - Фиорентина 1:1 (Серия А)
02 октомври Динамо Минск - Фиорентина 0:3 (Лига Европа)

Интер:

18 септември Днепър - Интер 0:1 (Лига Европа)
21 септември Палермо - Интер 1:1 (Серия А)
24 септември Интер - Аталанта 2:0 (Серия А)
28 септември Интер - Каляри 1:4 (Серия А)
02 октомври Интер - Карабах 2:0 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Интер

156 срещи
40 победи за Фиорентина
50 равенства
66 победи за Интер
Голова Разлика: 235:190 за Интер

Прогноза: Фиорентина - Интер 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211