Фиорентина - Наполи: Плановете на Мадзари отново ще се провалят


Н. Гавазов

Фиорентина - Наполи: Плановете на Мадзари отново ще се провалят

Фиорентина - Наполи
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 17.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

Благодарение на отложените си мачове, Фиорентина ще изиграе третия си пореден домакински двубой. В момента „виолетовите" се намират в добра форма след равенство и две победи и въпреки, че се намират извън топ 10, хората на Делио Роси има да изиграят два мача повече от конкурентите пред себе си в таблицата, което пък не изключва вероятността Фиорентина да се намеси в борбата за евротурнирите, което ще бъде наистина изненадващо на фона на лошия старт.

Наполи измъчи своите привърженици, а ротациите на Мадзари не доведоха до нищо положително. След като „партенопеите" спечелиха първата си среща от новата година, последва безплоден януари от четири мача без победа за да дойде успехът над Киево през уикенда. Наполи може и да участва в плейофите на Шампионската лига, но дали цената за това постижение не е твърде висока? Защото неаполитанци в момента се намират на седмо място в класирането на Серия А с 34 точки и участието им в европейските турнири през следващия сезон е поставено на карта.

За домакините няма да играят контузеният Кролдруп и наказаният Ладзари, а участието на Кхарджа е под съмнение. Йоветич се завърна в отбора след като пропусна повечето тренировки, но сега черногорецът е здрав и напълно готов да помогне на своите. Вероятно Оливера и Салифу ще спорят за място в халфовата линия, в която треньорът Роси ще постави петима футболисти, за да остави само трима в защита

Наполи с изключение на Варгас също не страда от отсъстващи играчи, а отбора ще бъде подсилен от завръщането на Канаваро. Вероятно Паоло ще започне мача, което означава, че Ароника ще отиде на пейката за да бъде готов за мача с Челси през следващата седмица. Във връзка с двубоя от Шампионската лига не е ясно какви ротации ще предприеме Мадзари, но почти е сигурно, че Кавани няма да започне срещата, което означава, че Пандев ще води атаката, което е шанс за македонеца да покаже, че заслужава място в стартовия състав.

Вероятно гостите ще доминират в притежанието на топката и ще се опитат да вкарат гол още през първото полувреме за да запазят силите си след почивката. Фиорентина едва ли ще измени своя стил на игра и „виолетовите" ще бъдат търпеливи в отразяване първоначалния натиск на своя съперник, след което играта ще бъде изместена в средата на терена. В състава на Наполи има по-качествени играчи, но досегашната практика показва, че „партенопеите" се провалят в двубоите си от вътрешното първенство, които предшестват сблъсъци от Шампионската лига. По-вероятно е за пореден път ротациите на Мадзари да се провалят, отколкото да дадат нужния резултат.

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

11 януари Рома - Фиорентина 3:0 (Купа на Италия)
15 януари Фиорентина - Лече 0:1 (Серия А)
22 януари Каляри - Фиорентина 0:0 (Серия А)
29 януари Фиорентина - Сиена 2:1 (Серия А)
05 февруари Фиорентина - Удинезе 3:2 (Серия А)

Наполи:

29 януари Дженоа - Наполи 3:2 (Серия А)
01 февруари Наполи - Чезена 0:0 (Серия А)
05 февруари Милан - Наполи 0:0 (Серия А)
09 февруари Сиена - Наполи 2:1 (Купа на Италия)
13 февруари Наполи - Киево 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Наполи

125 срещи
51 победи за Фиорентина
35 равенства
39 победи за Наполи
Голова Разлика: 163:128 за Фиорентина


Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 2.37
Равен - 3.20
Наполи - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 2.35
Равен - 3.10
Наполи - 3.05

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
136