Ювентус - Фиорентина: Без Буфон и Монтоливо


Н. Гавазов

Ювентус - Фиорентина: Без Буфон и Монтоливо

Ювентус - Фиорентина
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 25.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия:

Вчера завършиха срещите от поредния кръг на Серия А, но във вторник с двубоя Ювентус - Фиорентина ще бъде даден старт на деветия тур в първенството - „цайтнотният" режим определено ще бъде изпитание за отборите и проверка за дължината на резервната скамейка. „Старата дама" след победата над Милан с 2:0 записа две равенства - срещу Киево и Дженоа. Ако равенството във Верона има своето обяснение, необяснимо е по какъв начин „бианконерите" изпуснаха победата над „грифоните", допускайки гол в 85-та минута. Това да ви напомня на нещо? Мен лично ме кара да правя аналог с миналогодишния сезон, когато много от двубоите бяха проиграни в последните минути....По-интересното е, че постоянно всички говорят за спечелване на Скудетото, но днес Марота каза, че целта е класиране за Шампионската лига, а след това ще се мисли за по-големите неща. Дали не намаля ентусиазма на Ювентус, след като в последните си пет мача хората на Конте имат само една победа?

Около Фиорентина, типично по италиански се създаде голямо напрежение, а старши-треньорът на тима Синиша Михайлович е под огромен натиск. Причината е прозаична - слаби резултати на отбора, независимо от това, че в последните пет двубоя „виолетовите" имат един загубен мач - срещу Лацио, в който флорентинци не играха лошо, но загубиха по нещастен начин. Вярно е, че отборът завърши наравно срещу Чезена и Катания, но пък си тръгна непобеден и от „Сан Паоло", а имаме право да твърдим, че Фиорентина дори можеше да победи Наполи. През уикенда хората на Михайлович също завършиха 2:2, но срещу Катания, като в центъра на вниманието беше Йоветич, който отбеляза два гола. В момента „виолетовите" се намират на десета позиция с актив от девет точки.

Конте няма да може да разчита на Буфон, Джиачерини и Якуинта, които се възстановяват от травми. Извън групата за мача са още Тони, Мота, Сьоренсен, Гросо, Пациенца и Амаури. Интересното е, че наставникът на „бианконерите" смята да промени тактическата постройка (на моменти срещу Дженоа тя беше променяна) и да заиграе с трима чисти нападатели. Това означава, че Пепе, Матри и Вучинич ще са в предни позиции, а със сигурност Красич отива на резервната скамейка.

Касани и Кролдруп няма да могат да пътуват до Торино поради контузии, но това, което трябва най-много да безпокои Михайлович е загубата на полузащитника Монтоливо, който е от ключово значение за отбора и на практика няма играч в състава на „виолетовите", който може да го замести успешно. Наставникът на Фиорентина смята да излезе също с трима нападатели. По принцип, в центъра на атаката би трябвало да застане Джилардино, но „той е готов на 90%" и утре преди мача ще бъде решено ще играе или не. При втория вариант Йоветич може да мине в средата, а Варгас отляво на атаката.

Повечето специалисти предпочитат да дадат повече шансове за успех на Ювентус и може би са прави. Но едно е да говориш постоянно, че Скудетото те очаква, а съвсем друго да доказваш намеренията си на терена. Защо „Старата госпожа" сгази шампионите, а след това не успя да победи аутсайдера Чезена? Дали това е плод на непостоянство или обикновена случайност. Няма никакво значение, но каквото и да е, във вторник вечер торинци ще се изправят срещу амбициран съперник, който ще се бори със зъби и нокти да се прибере в Тоскана с нещо от мача. Не съм много убеден, че трябва да се доверя изцяло на Ювентус - разколебават ме последните неубедителни резултати на отбора. При всички положения, бих използвал и знак за равенство.

Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.72
Равен - 3.50
Фиорентина - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.72
Равен - 3.40
Фиорентина - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171