Наполи - Фиорентина: Интересна битка между две амбиции


Н. Гавазов

Наполи - Фиорентина: Интересна битка между две амбиции

Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 24.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия:Паоло Валери (Рим)


Наполи и през изминалия сезон се представяше по подобен начин - да побеждава убедително лидерите, след което можеше да загуби от някой аутсайдер. „Партенопеите" победиха с 3:1 Милан и по всичко изглеждаше, че ще направят същото и при гостуването си срещу Киево, особено на фона на отличната игра на тима при гостуването на Манчестър Сити. Уви, междинният кръг в Серия тази седмица беше белязан от изненади и изключение не направи срещата между „летящите магарета" и Наполи, която домакините спечелиха с 1:0. По всичко личи, че Валтер Мадзари сбърка със състава, защото даде почивка на някои от титулярите, надявайки се на лесен мач във Верона - нещо, което не се получи. „Във връзка с натоварената програма, аз съм длъжен да провеждам ротация на състава. Това поражение е плюс за нас", оправда се специалистът след злополучния мач.

В същото време Фиорентина се възползва от домакинството си и не прости на Парма. Хората на Синиша Михайлович отнесоха своя съперник с класическото 3:0, като Йоветич се представи много силно и оформи дубъл в двубоя. Победата на „виолетовите" даде повод на наставника на тима да припомни още един път приоритетите пред отбора - класиране за европейските турнири, но тази заявка идва само дни след като по-рано неговите футболисти загубиха гостуването си на Удинезе в мач, в който играха безобразно слабо. Факт е обаче, че Фиорентина в момента се намира на пето място в таблицата за класиране с шест точки актив и с апетити да запази позицията си.

Единственият проблем пред Валтер Мадзари е как да подреди своята защита - дали да постави отдясно Фернандес, който да си партнира с Канаваро и Кампаняро или да заложи на централния защитник Фиделеф. Тази схема ще измести Зунига вдясно от Гаргано, който заедно с Инлер ще оформи централната полузащитнитна двойка на тима. От групата за мача отпаднаха Бритос и Джемаил, които са с контузии, както и Ликарели, Грава и Ринаудо, които все още не са напълно възстановени от травмите си. Схемата на игра ще бъде 3-4-2-1. Вероятен състав: Де Санктис; Кампаняро, Канаваро, Фернандес; Зунига, Инлер, Гаргано, Досена; Хамшик, Лавеци; Кавани.

Групата на Михайлович, която ще пътува към Южна Италия е от 20 човека. Извън нея останаха Кролдруп и Джилардино, които са с контузии. Пред наставника стои дилемата къде да постави Йоветич, но най-вероятно нападателят ще застане в центъра на атаката. Местата на Монтоливо и Бехрами в халфовата линия са недосегаеми, ако Лазари се възстанови на 100 % той ще бъде третия човек в средата на терена, ако ли не - там ще видим Мунари. Схема на игра 4-3-3. Вероятен състав: Боруц; Касани, Гамберини, Натали, Паскуал; Мунари, Монтоливо, Бехрами;, Черчи, Йоветич, Варгас.

Няма никакви съмнения, че двубоят тази вечер ще бъде много интересен, след като вече са ясни амбициите на двата тима. Големият въпрос е до колко Наполи ще издържи на натоварената си програма, защото само след три дни е срещата в Виляреал от втория кръг на Шампионската лига. Мадзари се опита да направи някаква ротация в състава през седмицата, която завърши с лош резултат. Няма как специалистът да не е наясно, че втора поредна грешка ще изправи отбора пред натиск и отстъпление от позициите. От друга страна Фиорентина пристига в Неапол с голяма доза оптимизъм и надежди, че може да открадне нещо. Още повече, че „виолетовите" не са обременени с други мачове и могат да се съсредоточат изцяло върху изявите си във вътрешното първенство.

След завръщането на „партенопеите" в Серия А, флорентинци имат на „Сан Паоло" една победа, равенство и две загуби - не можем да кажем, че предимството е категорично на страната на домакините, което предполага, че може да се търси интрига в срещата, въпреки очакванията за лесна победа на Наполи. Лично моето мнение е, че в нашите залози не бива да се доверяваме изцяло на знак „1", а по-разумно е да се подсигурим и със знак за равенство, ако има такава възможност разбира се. При всички положения двубоят няма да бъде лек за никой от 22-та, а качествата на футболистите от двата отбора предполагат, че ще станем свидетели на интересен мач.

Прогноза за: Наполи - Фиорентина 3:2


Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

22 август Барселона - Наполи 5:0 (Приятелска среща)
10 септември Чезена - Наполи 1:3 (Серия А)
14 септември Манчестър Сити - Наполи 1:1 (Шампионска лига)
18 септември Наполи - Милан 3:1 (Серия А)
21 септември Киево - Наполи 1:0 (Серия А)

Фиорентина:

29 юли Торино - Фиорентина 0:0 (Приятелска среща)
21 август Фиорентина - Читадела 2:1 (Серия А)
11 септември Фиорентина - Болоня 2:0 (Серия А)
18 септември Удинезе - Фиорентина 2:0 (Серия А)
21 септември Фиорентина - Парма 3:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Фиорентина

122 срещи
38 победи за Наполи
33 равенства
51 победи за Фиорентина
Голова Разлика: 160:120 за Фиорентина


Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.72
Равен - 3.50
Фиорентина - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 1.75
Равен - 3.40
Фиорентина - 4.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197