Интер няма да срещи срещу Кяляри


Н. Гавазов

Интер няма да срещи срещу Кяляри

Интер - Каляри

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 14.04.2024 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Франческо Форнео

След като се доближи до титлата последния път, Интер търси още три точки в неделя, когато намиращият се във форма Каляри гостува на "Сан Сиро".

Интер успя да пречупи Удинезе във Фриулия благодарение на късен гол на Давиде Фратези и така тимът от Милано удължи серията си без загуба до 25 мача в Серия А с 21 победи в този период. Благодарение на победата, Симоне Индзаги вече е още по-близо до спечелването на първото му Скудето като треньор и до 20-ата титла на Интер в лигата.

Това постижение ще накара "нерадзурите" да се превърнат във втория клуб след Ювентус, който носи скъпата втора звезда на фланелката си - и това може да бъде потвърдено през следващите няколко седмици.

Те имат преднина от 14 точки пред Милан и водят пред Юве с 10; така че със само седем мача - дори ако Милан вземе максимален брой точки - Интер се нуждае само от още осем, за да триумфира.

Днешният мач срещу аутсайдера Каляри е добра възможност са трупане на актив и с още една победа "нерадзурите"  ще станат и първият отбор, който някога е достигал 85 точки на този етап от сезон в Серия А.

След като спечелиха всяка от последните си пет срещи в Серия А с островитяните- и с общ резултат от 13:2, очакванията са миланци да си свършат работата без много шум.

Победен с 2:0 у дома през август, Каляри също така загуби четири от последните си пет мача в лигата срещу Интер на "Сан Сиро".

Въпреки това, настоящият отбор на Клаудио Раниери е в най-добрата си форма за сезона, пред тежко пътуване с един от многото бивши клубове на техния наставник.

След като изоставаха на полувремето, те отвърнаха силно, за да победят европейския претендент Аталанта миналата седмица, когато Николас Виола отбеляза четвъртия си гол в Серия А този сезон и сардинци грабнаха максимален брой точки в края на мача.

Каляри  загуби само един от последните си седем мача, след като загуби четири поредни пъти преди това, а подемът от началото на март помогна на тима да се изкачи на четири точки над зоната на отпадане.

Докато само Фрозиноне е събрал по-малко точки като гост през този сезон, хората на Раниери са допускали по-малко от гол средно на мач в последните си три мача като гост, за да осигурят безопасност. Най-големият тест за тяхната смелост обаче ги очаква в Милано.

Голмайсторът на Интер с 23 гола и горещият фаворит за голмайсторския трофей на Лигата през следващия месец, Лаутаро Мартинес ще липсва в състава на домакините в неделя, тъй като изтърпява наказание за един мач.

Докато техният капитан прави път на Марко Арнаутович или Алексис Санчес , всеки от които ще партнира на Маркус Тюрам в предни позиции, "нерадзурите" се надяват да върнат на терена Алесандро Бастони , след като той беше изключен от пътуването до Удине поради здравословни проблеми.

Междувременно Каляри ще пътува до втория град без Алесандро Дейола и Нахитан Нандес (и двамата наказани), плюс контузеното трио Леонардо Паволети , Андреа Петаня и Марко Манкосу .

Ако успее да преодолее малък проблем с коляното, бившият нападател на Милан Джанлука Лападула трябва да започне атаката на "Сан Сиро".   

Интер има всичко, за да победи Каляри – по-добра форма, по- качествен състав, подкрепа от трибуните, историческо противопоставяне…

За това и очакванията ни са за успех на миланци, като гол във вратата на съперника ще подобри клубния рекорд за последователно отбелязани голове (40).

Прогноза: Интер – Каляри 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Каляри (Клаудио Раниери)
 
Скуфет
   
Виетеска
Мина
Досена
Запа
Макумбу
Сулемана
Гаетано
Ауджело
Лувумба
Лападула
Тюрам
Санчес
Димарко
Мхитарян
Чалханоглу
Барела
Дармиан
Бастони
Ачерби
Бисек
   
Зомер
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Каляри 2:0

  Сподели
108