Торино - Ювентус: Без победител


Н. Гавазов

Торино  - Ювентус: Без победител

Торино - Ювентус

Стадион: "Олимпико", Торино

Дата: 13.04.2024 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Фабио Мареска

Ювентус ще гостува на Торино в събота вечер в опит да продължи дългото си господство в Дерби дела Моле. Домакините пък ще се опитат да прекъснат серията на своя съперник от 17 срещи без загуба – ако това не се случи, "бианконерите" ще поставят нов рекорд в дербито на Торино.

След като сложи край на тревожна серия без победа само няколко дни по-рано, когато победи Лацио в Купата на Италия, Ювентус беше домакин на другия си полуфиналист за купата Фиорентина миналата седмица и проправи пътя си към победата в класическия стил на Макс Алегри.

Записвайки само 25% дял от притежанието на топката, Юве се оказа задължен на попадението на Федерико Гати през първото полувреме, тъй като бившата звезда на Виола Душан Влахович имаше два гола, изключени от VAR.

Отборът на Алегри вече спечели 11 мача от Серия А с по-малко от 50% дял на топката, а в петте най-добри лиги на Европа през този сезон нито един отбор не е успявал да прави това по-често - само Атлетико Мадрид на Диего Симеоне може да се мери с такава статистика.

Въпреки че не беше приятно за гледане, "бианконерите" спряха поредица от четири мача без победа във висшата лига, затягайки хватката си на третото място - те са с четири точки пред Болоня, но изостават и от двата милански клуба след скорошния им спад.

Ювентус има преднина от два гола в Рим за реванша от полуфинала си за Купата по-късно този месец, така че трофей  все още може да бъде спечелен, но колебливата им форма като гост остава причина за безпокойство.

Без победа в пътуванията си от края на януари, Юве загуби три от последните си четири мача в лигата като гост - толкова, колкото и в предишните 16 - и сега може да направи пет без победа като гост за първи път от 2010 г.

От друга страна "бианконерите" не само отбелязаха във всеки от последните си 15 мача в лигата като гост на Торино, но също така са непобедени в общо 17 дербита на Торино.

Като част от тази серия съботните домакини бяха победени с 2-0 в последното Дерби дела Моле, което се проведе на стадион "Алианц" през октомври и така в историята на Серия А 77 победи са на Ювентус до момента, в сравнение със само 35 за Торино.

Загубата на последния с 3:2 от Емполи миналата седмица сложи край на серия от четири мача без загуба, но най-необичайното бе липсата на дисциплина в отбраната: хората на Иван Юрич буквално се отказаха от точката  по време на добавеното време, след като преди това изравниха чрез Дуван Сапата.

Въпреки че напусна "Стадио Кастелани" с празни ръце, Торино все още заема девето място в таблицата - точно пред Фиорентина и Монца - и е на път да завърши в горната половина следващия месец.

Трябва да кажем, че Торо до момента има 10 чисти мрежи у дома –рекорд в Серия А, което гои прави труден за побеждаване на "Стадио Олимпико Гранде."

След като върна отбора си на пистата миналата седмица, не се очаква Макс Алегри да направи промени в титулярните си 11 в събота, когато Аркадиуш Милик ще бъде единственият играч на Ювентус, отстранен поради контузия.

Следователно голмайсторът Душан Влахович трябва да започне в предни позиции, заедно с Федерико Киеза , докато Бремер , Данило и Федерико Гати играят в задната тройка на гостите.

Междувременно, нападателят на Торино Дуван Сапата - който преди това отбеляза шест пъти в 16 мача срещу Юве - достигна до седем попадения в Серия А тази година, като само Влахович е отбелязал повече през 2024 г. (без дузпите).

Въпреки че Иван Илич се завърна към пълноценни тренировки, Карол Линети и Самуеле Ричи може да бъдат задържани в халфовата линия на Торо, като Никола Власич и Антонио Санабрия ще подкрепят Сапата в последната третина.

Кофи Джиджи , Пер Шуурс , Гвидас Гинейтис и Пиетро Пелегри все още са извън игра, но Иван Юрич няма нови притеснения за контузии.

Формата на Ювентус се срина през февруари и тимът все още се възстановява. И точно това ни дава основание да предположим, че гостите няма да вземат трите токи.

Прогноза: Торино – Ювентус 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Масимилиано Алегри)
 
Шчесни
   
Гати
Бремер
Данило
Камбиасо
Маккени
Локатели
Рабио
Костич
Киеза
Влахович
Сапата
Санабрия
Влашич
Лазаро
Ричи
Линети
Беланова
Родригес
Буонджорно
Тамезе
   
Милинкович - Савич
 
Торино (Иван Юрич)

Обоснована прогноза: Торино - Ювентус 1:1

  Сподели
115