Ювентус ще излъже Лацио


Н. Гавазов

Ювентус ще излъже Лацио

ЛациоЮвентус

Стадион: "Олимпико", Рим

Дата: 30.03.2024 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Андреа Коломбо

Лацио посреща Ювентус в мач от 30-я кръг на Серия А в опит да спаси сезона.

                            

След като бившият наставник Маурицио Сари подаде оставка след серия от четири загубени мача, включително общо поражение от Байерн Мюнхен в осминафиналите на Шампионска лига, Лацио бе оставен в хаос.

Позовавайки се на загубата на подкрепа от своите играчи, Сари се оттегли и неговият асистент Джовани Мартусиело бе на страничната линия на "Стадио Стирпе" за победата с 3:2 над Фрозиноне точно преди международната пауза.

Въпреки че Лацио сложи край на тревожната поредица от поражения, столичният клуб загуби последните си три домакински мача в Серия А; всъщност "орлите" са събрали само половината от наличните точки на Стадио Олимпико досега този сезон.

Мартусиело вече направи път на хърватския треньор Игор Тудор , който ще има задачата да обърне тази ужасна форма, а забавленията трябва да са на дневен ред по време на престоя му в Рим: когато за последно беше назначен в Серия А, само Интер, Лацио и Наполи отбелязаха повече голове от неговия отбор Хелас Верона.

Той се завръща в Италия с Лацио, който се намира на девето място в таблицата, с осем точки изоставане от вечния съперник Рома, който е на пето място.

Първият мач на Тудор начело идва срещу Ювентус, а три дни по-късно идва сблъсък между двата клуба в Торино за Купата на Италия.

Преди да се опита да спечели предимство в първия мач на полуфиналите за купата, Ювентус ще се стреми да направи дубъл в лигата над Лацио за първи път от пет години, след успеха им с 3:1 в обратния мач през септември.

Победите обаче бяха малко за хората на Макс Алегри през последните няколко месеца, през което време техните надежди за Скудето потънаха като камък и предишният богат набор от голове внезапно пресъхна.

От края на януари Юве взе само седем точки от осем мача, а само последните три в Серия А - Салернитана, Фрозиноне и Сасуоло - натрупаха по-малко за същия период.

След като ръководи най-лошата серия на клуба от 13 години, Алегри е изправен пред нови призиви да напусне това лято, но може да се вярва, че спечелването на Купата и изпреварването на Милан на второ място остават постижими цели от сега до края на май.

Равенствата срещу Аталанта и Дженоа в последните им два мача доведоха до загуба на контрола на Юве върху второто място в класирането, но срещата с "грифоните" без гол поне записа първа суха мрежа от няколко седмици.

Сега предстоят два решаващи мача с Лацио, преди домакинският мач срещу Фиорентина да предшества дербито в Торино следващия месец, така че разочарованите фенове на "бианконерите" могат да се надяват, че международната пауза е помогнала за възстановяването на болния колектив на Алегри.

Игор Тудор е готов да отмени вкоренената система 4-3-3 на Маурицио Сари в събота, когато е по-вероятно домакините да се подредят в предпочитаната от новия си мениджър 3-4-2-1.

Вратарят Иван Проведен все още е извън терените поради контузия на глезена, така че Христос Мандас ще сложи ръкавиците; халфът Николо Ровела може да пропусне среща с родителския си клуб поради проблем със слабините, докато Лука Пелегрини, собственост на Юве , е наказан.

Междувременно гостите ще бъдат без Аркадиуш Милик (аддуктор) и Карлос Алкараз (подколенно сухожилие) поради контузия, но най-забележителният им отсъстващ е Душан Влахович , който отбеляза 15 гола в лигата този сезон, за да заеме второ място в класацията на голмайсторите.

Сръбският нападател бе изгонен по време на добавеното време на второто полувреме срещу Дженоа, така че трябва да изтърпи наказание, а тъй като Милик не е на разположение, Мойс Кийн може да бъде повикан за партньор на Федерико Киеза или Кенан Йълдъз да си партнира с италианеца.

Обикновено треньорската смяна се отразява положително на играчите, но понякога се изисква време за прехода и нашето мнение е, че точно това ще се случи и сега – преминаването от тактиката на Сари към тази на Тудор няма да стане бързо и точно това ще се види в днешния мач.

Прогноза: Лацио – Ювентус 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Макс Алегри)
 
Шчесни
   
Гати
Бремер
Данило
Камбиасо
Маккени
Локатели
Рабио
Костич
Киеза
Кийн
Имобиле
Закани
Алберто
Марушич
Каталди
Гендузи
Лазари
Казале
Романьоли
Гила
   
Мандас
 
Лацио (Игор Тудор)

Обоснована прогноза: Лацио - Ювентус 0:1

  Сподели
122