Погба: Отнеха ми всичко


Н. Гавазов

Погба: Отнеха ми всичко

Полузащитникът на Ювентус Пол Погба коментира решението да бъде дисквалифициран за четири години заради допинг. Припомняме, че през октомври 2023 г. французинът се провали на два теста. Твърде високо ниво на тестостерон е открито в пробата на халфа на Торино. Адвокатите на 30-годишния футболист поискаха евентуалната му дисквалификация да бъде намалена от четири на две години, но това не доведе до желания резултат.

"Днес бях информиран за решението на Националния антидопингов трибунал и считам, че присъдата е неправилна.

Тъжен съм, шокиран и с разбито сърце, че всичко, което съм изградил в професионалната си игрова кариера, ми бе отнето. Когато се освободя от законовите ограничения, цялата история ще стане ясна, но никога не съм приемал съзнателно или умишлено добавки, които нарушават антидопинговите правила.

Като професионален спортист, никога не съм правил нищо, за да подобря представянето си чрез употребата на забранени субстанции и никога не съм неуважавал или мамил колеги спортисти или фенове на отборите, за или срещу които съм се състезавал.

Във връзка с решението, ще го обжалвам пред Спортния арбитражен съд“, написа Погба в социалните си мрежи.

Погба играе за Ювентус от лятото на 2022 г. През миналия сезон халфът изигра едва 10 мача за "бианконерите" във всички турнири, в които отбеляза една асистенция. Договорът на играча с торинския клуб е валиден до края на юни 2026 г. Очакваната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 20 милиона евро.

По-рано стана известно, че Ювентус ще прекрати едностранно договора с Погба в случай на служебна дисквалификация.

  Сподели
392