Рома спечели 5 от 6 мача след уволнението на Моуриньо


Н. Гавазов

Рома спечели 5 от 6 мача след уволнението на Моуриньо

В понеделник, 26 февруари, Рома се оказа по-силен от Торино у дома в мача от 26-ия кръг на италианската Серия А - 3:2. Така римският тим постигна  пет победи от шест в първенството след уволнението на португалския специалист Жозе Моуриньо през януари.

Единствената загуба на Рома под ръководството на новия треньор Даниел Де Роси бе на 10 февруари. Това се случи в мача с Интер - 2:4. В следващите пет мача римляните победиха такива отбори като Верона (2:1), Салернитана (2:1), Каляри (4:0), Фрозиноне (3:0) и Торино (3:2).

Рома ще изиграе следващия си мач от лигата в събота, 2 март. Отборът на Де Роси ще срещне Монца като гост в рамките на 27-ия кръг на Серия А.

Да припомним, че Моуриньо води Рома от лятото на 2021 г. По време на престоя си в римския клуб португалецът спечели Лигата на Конференциите на УЕФА и също изведе отбора до финала на Лига Европа. Към момента на уволнението на 61-годишния специалист Рома бе на девето място в класирането на италианската Серия А. Сега римляните са на шесто място.

  Сподели
134