Кристанте: Решението за уволнението на Моуриньо е правилно


Н. Гавазов

Кристанте: Решението за уволнението на Моуриньо е правилно

Полузащитникът на Рома Брайън Кристанте говори за уволнението на Жозе Моуриньо от поста старши -треньор на тима. След напускането на португалския специалист, римляните бяха водени от легендата на клуба Даниеле Де Роси.

"Когато Даниеле пристигна, нямаше нужда от представяне. Не му бе лесно да се присъедини към отбора в труден момент и да започне работа с играчите, с които играеше, но той свърши страхотна работа и се разбира много добре с нас в момента.

Доволни сме от вида на отбора, който изграждаме и как напредваме от мач на мач. Решението на ръководството [да уволни Моуриньо] се оказа правилно. Това бе прието от собствениците на клуба в много труден момент. Разбрахме много след това“, заяви Кристанте.

Моуриньо е начело на Рома от лятото на 2021 г. По време на престоя си в римския клуб португалецът спечели Лигата на конференциите на УЕФА и също изведе отбора до финала на Лига Европа. Към момента на уволнението на 61-годишния специалист Рома беше на девето място в класирането на италианската Серия А. Сега римляните са на шесто място.

  Сподели
223