Ювентус ще излъже Наполи


Н. Гавазов

 Ювентус ще излъже Наполи

Ювентус - Наполи

Стадион: "Алианц“, Торино

Дата: 08.12.2023 г.

Час: 21:45

Съдия: Даниеле Орсато

Ювентус ще се опита да се върне на върха в Серия А, когато посрещне Наполи на стадион "Алианц" в петък вечер.

Отборът на Масимилиано Алегри разменя удари с настоящия лидер Интер, който има преднина от само две точки.

Въпреки че Ювентус има 33 точки от възможни 42, "Старата госпожа" все още се смята за значителен аутсайдер за титлата.

Въпреки това хората на Алегри продължават да поддържат темпото, като прагматизмът на мениджъра се оказва ключов фактор за способността им да печелят три точки редовно.

Ювентус беше много близо до нова победа с 1:0 в Монца миналия уикенд, преди късната драма да стресне "бианконерите".

Водейки с 1:0 до 92-ата минута, Валентин Карбони изравни за Монца, преди Федерико Гати да отговори, осигурявайки успеха за гостите.

Евентуалната победа с един гол означава, че Юве е спечелил пет от последните си шест мача с тази разлика, както и равенството 1-1 с Интер преди две седмици.

Мачът тази вечер дава още един шанс на Ювентус да излезе на върха преди Интер да играе, както преди седмица, но Наполи напоследък е труден съперник за Юве, като не успя да спечели нито една от последните четири срещи, загуби три, включително 5-1 срещу неаполитанците миналия сезон.

Валтер Мадзари преживя бойно кръщение, започвайки страхотно, като спечели като гост в Бергамо срещу Аталанта БК.

Последва обаче пътуване до "Бернабеу", където неаполитанци се бориха добре, преди да претърпят късна загуба.

"Партенопеите" ще влязат в мача очукани и натъртени след поражението у дома от Интер миналата седмица.

Невероятните голове на Хакан Чалханоглу и Николо Барела поставиха Интер в изгодна ситуация, преди късният удар на Маркус Тюрам да доведе до победата на отбора на Симоне Индзаги с 3:0.

Това беше най-голямата загуба на Наполи у дома от Интер от 1977 г., оставяйки ги без победа у дома в последните им шест мача на "Марадона" и с 11 точки изоставане от Интер след само 14 мача.

Поражението в неделя също ги оставя извън челната четворка след победата на Рома в Сасуоло преди сблъсъка им с Интер, което означава, че защитата на титлата им изобщо не върви добре, като Наполи вече е с втори треньор за сезона след уволнението на Руди Гарсия.

Заздравяването на защитата ще бъде от първостепенно значение, ако Мадзари иска да подобри резултатите, тъй като неаполитанци играха добре в предишните си два мача, но допускането на седем гола винаги е вероятно да струва скъпо.

Защитата остава единствената област, в която Ювентус се бори с контузии, като Матиа Де Шилио и Тимъти Уеа  който беше използван като десен бек, са единствените отсъстващи.

Данило се завърна след шест седмици аут като късна резерва в Монца миналата седмица. Алекс Сандро стартира за първи път от август при победата с 2-1 миналата седмица, но Даниеле Ругани може да се завърне отляво в задната тройка.

Наполи е силно отслабен в защитните зони, особено на левия фланг на защитата, където и тримата титуляри на тази позиция са аут.

Сериозната контузия на коляното на Матиас Оливера го вади от игра,  заедно с Марио Руи , който има мускулен проблем, докато Алесандро Заноли е под въпрос с проблем с гърба.

Допълнителни проблеми възникнаха и през седмицата, тъй като капитанът Джовани Ди Лоренцо получи контузия по време на тренировка, което може да го накара да пропусне тук.

Десният бек не е пропускал мач на Наполи от повече от 18 месеца и отсъствието му би причинило на Мадзари огромно главоболие в задната част и може да го принуди да се върне към обичайно предпочитаната от него форма на задна тройка.

Без никакви защитници на негово разположение, Мадзари може да трябва да експериментира, като Пьотр Зиелински , Йеспер Линдстрьом и Диего Деме са възможните кандидати да започнат отляво.

Въпреки проблемите с контузиите, Наполи е изключително подсилен от завръщането на Виктор Осимен , който стартира за първи път от два месеца миналия уикенд.

Наполи изглежда напълно различен от отбора, който победи Юве с 5:1 преди година, а и "бианконерите" се показаха като много прагматичен колектив, така че очакванията са за домакинска победа, макар и минимална.

Прогноза: Ювентус - Наполи 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Наполи (Валтер Мадзари)
 
Мерет
   
Рахмани
Остегард
Натан
Политано
Ангуиса
Лоботка
Зилински
Распадори
Осимен
Кварацхелия
Влахович
Киеза
Костич
Рабио
Кавиля
Макени
Камбиасо
Ругани
Бремер
Гати
   
Шчесни
 
Ювентус (Макси Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Наполи 1:0

  Сподели
266