Ботев Пловдив и ЦСКА може да решат спора след продължения


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив и ЦСКА може да решат спора след продължения

Ботев Пловдив - ЦСКА
Стадион: "Христо Ботев", Пловдив
Дата: 01.05.2024 г.
Час: 18:45


ЦСКА гостува на Ботев в Пловдив в среща-реванш от полуфиналната фаза за националната Купа. "Канарчетата" взеха аванс след успеха в София в първия мач с 1:0 и така влизат в ролята на фаворити. "Армейците" обаче не бива да бъдат отписвани, тъй като набират скорост с новия треньор и преди броени дни разбиха вечния съперник с 3:1 в шампионатен мач. Предстоящия двубой е труден за прогнозиране, но FTV и Futbolbet съветват читателите си да пробват със знак 2, като не е изключено и мачът да влезе в продължения и дори дузпи.

Голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга е наказан и пропуска двубоя. Това е лоша новина за Стамен Белчев, тъй като нападателят създава доста неприятност за защитата на съперниковия отбор. В отсъствие на темпераментния бразилец, атаката на тима вероятно ще води Джонатан Линдсет. Това ще значи, че ЦСКА ще играе без типичен централен нападател, като подобна схема бе изпробвана именно срещу Ботев в първия мач.

Има и друга опция и тя е свързана със започването от първата минута на Данило Асприля. Последният може да играе на върха на атаката, но рядко е предпочитан от 1-та минута и в повечето случаи се появява в игра след почивката за около 20-тина минути.

ЦСКА ще има едно на ум, тъй като следващият мач е срещу Лудогорец и то в Разград. Преди двубоя на "Колежа" застрашените от санкция в състава на "червените" пак са шестима, колкото бяха и в навечерието на сблъсъка със "сините". Това е така, защото в събота Юрген Матай получи четвъртото си официално предупреждение. По този начин нидерландецът се присъедини към групата на Линдсет, Махмутович, Шакич, Шопов и Вион, които при следващ жълт картон ще бъдат наказани от Дисциплинарната комисия. Последният дори е застрашен да пропусне два двубоя, тъй като е с 8 натрупани предупреждения, докато останалите са с по 4. Вион и Линдсет са изключително важни футболисти за Стамен Белчев, докато останалите не винаги попадат в стартовия състав.

И докато ЦСКА зарадва феновете си в последния кръг, то не същото може да се каже за Ботев. "Канарчетата" инкасираха неприятна загуба срещу Славия, но дори тогава фокусът на всички изглежда бе в двубоя за Купата. Факт е, че "Колежа" е почти разпродаден и стадионът ще се "пука по шевовете" за двубоя с ЦСКА. Не се знае дали това няма да изиграе лоша шега на играчите на Ботев, които рядко играят пред повече от 3 000 зрители. ЦСКА от своя страна само в рамките на две седмици изигра две дербита, като особено на първото на стадион "Васил Левски" имаше над 30 000 души и "армейците" се поздравиха с победа.

Душан Керкез обаче няма проблеми с наказани или контузени играчи и ще разчита на най-доброто за двубоя. В Ботев съхраниха сили и ще опитат да са максимално свежи за важния мач. Самият треньор ще се надява на добър развой, за да си гарантира нов договор.

"Не искам повече да говоря за моя договор. Само искам да кажа, че нищо не зависи от мача с ЦСКА. Да, аз искам да остана, но и да не остана пак ще си намеря работа. Разбрах, че в края на май ще говорим за нов договор. Все пак и аз трябва да си кажа мнението, да кажа какво мисля. Да, Ботев е голям отбор, но не е най-добрият отбор в момента. Това трудно се изгражда. Иска се време. Знам, че футболистите ще дадат всичко от себе си в сряда. Това е една война. Очаквам и сериозна подкрепа от феновете. ЦСКА играят по различен начин от мача, в който ги бихме. Имат и широк състав. Аз вярвам на тези момчета в съблекалнята", заяви наставникът на "канарчетата".

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЦСКА 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217