Ювентус няма да има проблеми срещу Сасуоло


Н. Гавазов

Ювентус няма да има проблеми срещу Сасуоло

Сасуоло - Ювентус

Стадион: "Мапей", Реджо Емилия

Дата: 23.09.2023 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Андреа Коломбо

Ювентус ще пътува до Реджо Емилия, където в събота вечер ще се изправи срещу Сауоло с цел да продължи серията си без загуба.

"Неровердите" са 17-ти, с три точки от 4 мача, но в този период хората на Алесио Диониси играта с Фиорентина, Аталанта и Наполи и тези поражения са едва ли не планирани. Това, което безпокои е загубата с 4:2 на гости на Фрозиноне - четири допуснати гола от аутсайдера трудно се преглъщат. В този двубой Сасуоло се опита да играе открит футбол и дори поведе с два гола, преди да катастрофира в края на мача.

Вземайки максимален брой точки срещу един от вероятните си съперници за топ 4 миналата седмица, Ювентус се справи с предизвикателството на Лацио в Торино, печелейки с 3:1 до голяма степен благодарение на новото перспективно партньорство между Федерико Киеза и Душан Влахович.  И двамата се записаха сред голмайсторите срещу отбора на Маурицио Сари и Влахович вече отбеляза четири гола в първите си четири мача в лигата за втора поредна година. Така "бианконерите" имат 10 от 12 възможни точки и остават без загуба. Ще добавим, че Юве вече спечели и двата си първи мача като гост, без да допусне нито един гол - срещу Удинезе и Емполи - така че едно пътуване до стадион "Мапей" със сигурност не трябва да предизвиква страх.

Дългосрочно отсъстващият Агустин Алварес все още е извън игра за домакините, докато контузеният вратар Андреа Консили е изправен пред надпревара с времето да се завърне за мача в събота; неговият заместник Алесио Краньо остава в готовност.

Алекс Сандро и Матиа Де Шилио не са на разположение поради контузия, а Пол Погба все още чака изхода от допинг делото си - но Ювентус трябва да пътува до Реджо Емилия с иначе пълен състав.

След едноседмична почивка и време на тренировъчното игрище – едно от малкото предимства от липса на участие в евротирнирите – Душан Влахович и Федерико Киеза трябва да са във форма и сега  Влахович може да стане едва петият играч на Юве за последните 40 години, който е постигнал поне пет гола след първите пет кръга, докато Киеза направи най-добрия си резултатен старт в Серия А: три гола в първите четири мача.

    - Ювентус е доминиращата сила в историята на този мач с 15 победи, 3 равенства и 3 поражения в последните 21 сблъсъка срещу Сасуоло.

   -  Отборите постигнаха по една победа, когато се срещнаха помежду си в предишния сезон на Серия А.

    - Виждали сме три или повече отбелязани гола във всички с изключение на един от последните 13 сблъсъка между тези съперници.

Гостите са фаворит в мача и нашето предложение е да им се доверим. Главната атакуваща заплаха на домакините Доменико Берарди има един гол за 1025 минути игра, така че проблемите на "неровердите" не са свързани само с колеблива защита.

Прогноза: Сасуоло - Ювентус 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Макси Алегри)
 
Шчесни
   
Гати
Бремер
Данило
Маккейн
Фаджули
Локатели
Рабио
Костич
Влахович
Киеза
Пинамонти
Лауренте
Байрами
Берарди
Енрике
Рачич
Вина
Ерлич
Педерсен
Толян
   
Краньо
 
Сасуоло (Алесио Диониси)

Обоснована прогноза: Сасуоло - Ювентус 0:2

  Сподели
274