Лукаку се разбра с Ювентус


Н. Гавазов

Лукаку се разбра с Ювентус

Белгийският нападател на Челси Ромелу Лукаку може да се присъедини към Ювентус в близко бъдеще. 30-годишният нападател съгласува личните условия по договора с торинския клуб. Това съобщи журналистът Фабрицио Романо в своя Туитър.

Според източника, въпреки факта, че страните са успели да се споразумеят за договор, трансферът на белгиеца в Ювентус може да не се осъществи. "Старата госпожа" продължава да настоява за размяната на Лукаку с Душан Влахович с допълнително плащане от 40 милиона евро от Челси. Лондонският клуб все още не е взел окончателно решение дали има нужда от Влахович и затова не бърза с отговора. Ювентус от своя страна чака решението на Челси. Ако сделката се осъществи, Лукаку ще подпише тригодишен договор с опция за продължаване с още една година.

През сезон 2022/2023 Лукаку игра за Интер под наем. Белгиецът има 37 мача за "нерадзурите" във всички турнири, отбелязвайки 14 гола и 7 асистенции. Приблизителната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 40 милиона евро.

  Сподели
327