Интер се сбогува с Ханданович


Н. Гавазов

Интер се сбогува с Ханданович

Интер обяви прекратяването на сътрудничеството си с 38-годишния словенски вратар Самир Ханданович.

"Номер едно, лидер в съблекалнята, смел капитан на терена. Самир Ханданович постигна изключителни резултати за 11 сезона, когато игра за "нерадзурите". Той се присъедини към клуба на 9 юли 2012 г. и от първите минути показа изключителни технически качества и харизма, превръщайки се в един от най-добрите вратари в историята на Интер.

455 изяви, 166 шутаута – благодарение на тези изключителни изпълнения Самир настигна Иван Кордоба и завърши десети в списъка на гардовете на Интер във всички състезания. Това е историческо и престижно постижение за словенския вратар, който има втория най-много изяви сред чужденците в историята на Серия А. Всъщност само Хавиер Санети (615 изяви, всички за Интер) е пред него в този списък. Освен това той е рекордьор по брой отразени дузпи в италианския шампионат (32).

Самир има изключителна кариера, като спечели Скудетото за сезон 2020/2021, два пъти Купата на Италия и два пъти Суперкупата на Италия.

Феновете на Интер и цялото семейство на "Нерадзурите" пожелават всичко най-добро на Ханданович и оценяват всичко, което е направил. Благодарим ти Самир!", съобщава пресслужбата на Интер.

  Сподели
274