Анонс на 20-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 20-ти кръг от Серия А

Кротоне - Болоня
Стадион: "Ецио Скида", Кротоне
Дата: 14.01.2017г.
Час: 19:00
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Загубата от Лацио в последната минута от последния кръг заедно с победата на Емполи драстично намали и без това минималните шансове на Кротоне за оцеляване в Серия А.

Болоня също загуби в последната среща, но тимът е комфортно на 10 пункта над опасността и играе без напрежение, което поставя отбора в по-добра позиция още преди началото на този двубой.

Кротоне има доста проблеми макар да се представя добре за фаворит за изпадане. Загубата на Джамел Месба за месец заради Купата на Африка няма да помогне на тежкото положение на клуба, но въпреки това се очаква по-добра втора половина на сезона от този отбор. 

Прогноза: Кротоне - Болоня 1:1

 

Каляри - Дженоа
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 15.01.2017г.
Час: 13:30
Съдия: Михаел Фабри

Каляри загуби на "Сан Сиро" след късен гол от Карлос Бака въпреки едно добро представяне. Отборът не е близо до опасността в момента и загубата не навреди особено на настроението. 

Дженоа се намира на поредица от три загуби, като освен това тимът продаде топ-реализатора си и не може да разчита на титулярния вратар. Грифоните трябва да се върнат на правилния път, но не изглеждат в състояние да започнат това в този кръг.

Очаква се двата отбора да играят равностойно с оглед непостоянната форма през кампанията.

Прогноза: Каляри - Дженоа 1:0

 

Лацио - Аталанта
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 15.01.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Лука Пайрето

Късен гол от Сиро Имобиле спаси Лацио от медиите, които със сигурност щяха да задават въпроси при втори пореден мач без победа за тима от топ 4 на класирането. Целите на отбора обаче стоят по-високо и играта се нуждае от подобрение. 

След като победи Киево в последния кръг Аталанта отново започна да реди добри резултати. Показаното в Копа Италия срещу Ювентус също демонстрира подобрение в играта след преживян трус и разочароващи срещи.

Двата тима се намират на 2 точки разстояние в таблицата и това означава, че Аталанта ще даде всичко за да прескочи противника. По отношение на моментната форма гостите са на по-добро място и могат да разочароват домашната публика.

Прогноза: Лацио - Аталанта 0:1

 

Сампдория - Емполи
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 15.01.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Доменико Чели

Сампдория поведе на Наполи на "Сан Паоло" в последния кръг, но загуби срещата след гол в 95-ата минута на мача. Сега този отбор няма победа в последните 4 кръга и може да вини само собствената си разконцентрираност за резултатите. В моменти от последния мач обаче отборът изглеждаше прекрасно и позитиви не липсват.

Емполи спечели важната среща на дъното срещу Палермо миналата седмица, като така се покачи на 7 пункта над директния съперник и трите тима на дъното. Това се определя като много важна победа и самочувствието ще е на ниво.

Домакините имат класата да се справят без проблеми с опонента, но равен може да послужи и на двете страни.

Прогноза: Сампдория - Емполи 0:0

 

Сасуоло - Палермо
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 15.01.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Мацолени

Сасуоло отбеляза подобрение във формата след 3 поредни загуби като взе равен срещу Торино в последния кръг. Отборът има и нов мач у дома и така може да надгради над формата си и да се върне към желаните резултати след като в първата половина от сезона умората от няколкото състезания съсипа представянията.

Палермо загуби една от най-важните си срещи за сезона от Емполи в последната седмица. Така пострадаха шансовете на отбора на дъното и Еугенио Корини изглежда е близо до уволнението си. Настроението в клуба не е на ниво и столът на наставника се клати.

Проблемите на Сасуоло намаляват въпреки няколкото контузени, които продължават възстановяването си. Време е отборът да започне да побеждава и да върне резултатите от миналата година.

Прогноза: Сасуоло - Емполи 1:0

 

Наполи - Пескара
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 15.01.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Клаудио Гавилучи

Наполи изоставаше в по-голямата порция от мача срещу Сампдория, но намери пътя обратно и в крайна сметка спечели с късен гол от Маноло Габиадини в 95-ата минута, който помогна в състезанието на върха с Рома и Ювентус.

Пескара не игра миналата седмица заради лоши атмосферни условия и така с доста свежест и добра подготовка ще излезе на гости готова за игра. В състава няма почти никакви проблеми и това е огромен бонус в този момент.

Кулибали, Гулам и Кадури са аут за домакините заради Купата на Африка и класата в отбора отслабна. Дълбочината в отбора обаче изглежда достатъчно добра за справянето с такива проблеми.

Прогноза: Наполи - Пескара 2:0

 

Удинезе - Рома
Стадион: "Дачия Арена", Удине
Дата: 15.01.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Удинезе се намираше на поредица от 4 мача без загуба когато срещна Интер в миналия кръг и загуби, допускайки късен обрат, който със сигурност нарани увереността в състава.Сезонът обаче е по-добър от очакваното за тима, който е близо до горната половина на класирането.

Рома спечели в последните два кръга и продължава да следва Ювентус, но лидерът в класирането не прави много грешки и резонно остава на мястото, което към момента заслужава. Рома се раздели с Мохамед Салах за месец заради африканската купа, което може да има значение в идните няколко кръга.

С прогресирането на кампанията все повече изглежда, че Рома по-скоро се бори с Наполи за втората позиция, отколкото с Ювентус за първата. Наполи има по-лесен мач в този кръг и "вълците" не трябва да грешат.

Прогноза: Удинезе - Рома 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
251