Кике Флорес ще напусне Севиля след края на сезона


Н. Гавазов

Кике Флорес ще напусне Севиля след края на сезона

Въпреки победата за Севиля през уикенда срещу Хетафе – резултат, който изкачи андалусците до 14-то място в таблицата на Ла Лига – изглежда все по-вероятно Кике Санчес Флорес да напусне ролята си на старши -треньор в края на сезона.

Кике, който замени Диего Алонсо през декември, има договор само до края на сезона и на този етап няма планове за водене на преговори за удължаване. Вече се работи по заместник, като напускащият мениджър на Осасуна Джагоба Арасате е сред водещите кандидати .

Въпреки това не е предрешено, че Кике ще напусне. "Естадио Депортиво" твърди, че Севиля може да запази услугите му, ако специалистът успее да класира Лос Нервионенсес в горната половина. Това би означавало, че разликата от седем точки срещу Виляреал ще трябва да бъде заличена в последните осем мача от сезона.

Изглежда малко вероятно Кике да успее да направи това, въпреки че той ще се надява, че неговият отбор Севиля е натрупал известна инерция с тази победа над Хетафе миналия уикенд. Със сигурност не е невъзможно.

  Сподели
96