Puma предложи на Барса гигантска оферта


Н. Гавазов

Puma предложи на Барса гигантска оферта

Барселона продължава да обмисля смяна на техническия си спонсор, съобщава Marca. В момента доставчик на каталунците е американската марка Nike, но германската компания Puma предлага на "блаугранас" бонус от 100 милиона евро само за смяна на доставчика.

Според източника, подобно предложение от Puma може да се превърне в сериозен аргумент в тяхна полза. В момента Барселона получава 85 милиона евро на сезон от Nike, като още 25 милиона са предоставени като бонуси. В същото време американската компания е предвидила система от глоби за неизпълнение на определени цели. Puma от своя страна, в допълнение към бонуса за подписване, е готова да плаща годишна фиксирана сума от 120 милиона евро.

Споразумението между Барселона и Nike изтича през 2028 г. "Блаугранас" обаче не е напълно доволен от условията, предлагани от Nike и затова търси алтернативи. Това изглежда е намерено в Puma.

Заради значително по-изгодната финансова оферта на Puma, бордът на клуба клони към германската компания, която вероятно ще замени Nike. Клубът ще трябва да вземе окончателно решение скоро.

  Сподели
172