Анонс на 15-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 15-ти кръг на Примера Дивисион

Лас Палмас - Хетафе
Дата: 01.12.2023 г.
Час: 22:00

Серията от три поредни мача без загуба за новака Лас Палмас приключи в предишния кръг, когато отборът от Канарските острови отстъпи с 0:1 при гостуването си на Бетис. Лас Палмас остава с 18 точки и към момента е на 11-та позиция в подреждането.

Хетафе пък записа осми пореден двубой без загуба, като за този период играчите на Хосе Бордалас шест пъти завършваха наравно и два пъти спечелиха. Преди седмица Хетафе надви обрат и надви с 2:1 у дома слабака Алмерия. Тимът от покрайнините на Мадрид е с 19 точки и е 8-ми в класирането.

Прогноза: Лас Палмас – Хетафе 2:2


Жирона - Валенсия
Дата: 02.12.2023 г.
Час: 15:00

Серията от пет поредни победи за сензацията Жирона приключи в предишния кръг, когато каталунците направиха 1:1 у дома с Атлетик Билбао. Ремито беше второ за северняците до момента, но ги свали от лидерското място. Жирона е с 35 точки, с колкото е и Реал Мадрид, но "кралския клуб“ е с по-добри показатели. Гарсия и Вия са аут.

Валенсия не успя да запише трета поредна домакинска победа и преди седмица "прилепите“ направиха 0:0 у дома с намиращия се в зоната на изпадащите отбор на Селта. Играчите на Рубен Бараха имат 19 пункта и са 10-ти в колоната. Алмейда е контузен.

Прогноза: Жирона – Валенсия 3:1


Атлетик Билбао - Райо Валекано
Дата: 02.12.2023 г.
Час: 17:15

Амбициозният тим на Атлетик Билбао записа четвърти пореден двубой без загуба. В предишния кръг баските измъкнаха точка за крайното 1:1 на сензацията Жирона, като по този начин успяха да свалят каталунците от лидерската позиция. Възпитаниците на Ернесо Валверде са 5-т и имат 25 точки. Юри и Алварес са с травми.

Райо Валекано изтърва победата в предишния кръг срещу шампиона Барселона, а двубоят в Мадрид завърши при резултат 1:1. Равенството беше седмо до момента за "пчелите“, като по този показател Райо дели първото място с Хетафе и Майорка. Иначе във временното класиране столичани са 9-ти и са с 19 пункта. Гарсия е наказан за гостите.

Прогноза: Атлетик Билбао – Райо Валекано 2:1


Осасуна - Реал Сосиедад
Дата: 02.12.2023 г.
Час: 22:00

Посредственото представяне до момента за Осасуна продължава и в предишния кръг северняците допуснаха осма загуба на сметката си. Този път играчите на Хагоба Арасате отстъпиха с 1:3 на гости на Виляреал, който също не се радва на особено добри изяви. Поражението остави Осасуна с 14 точки, а отборът е 14-ти в таблицата.

Реал Сосиедад постигна втора поредна победа в Примера и общо седма до момента. Преди седмица баските сразиха с 2:1 у дома Севиля. Така селекцията на Иманол Алгуасил събра 25 точки и е на 6-то място в подреждането.

Прогноза: Осасуна – Реал Сосиедад 0:2


Майорка - Алавес
Дата: 03.12.2023 г.
Час: 15:00

Лошата серия на Майорка продължава, като отборът от Балеарските острови е без победа вече в девет последователни кръга. За този период "пиратите“ записаха пет ремита и четири поражения. Играчите на Хавиер Агире изиграха два двубоя за отминалата седмица, като първо отстъпиха с 0:1 на гости на Атлетико Мадрид, а в отложена среща направиха 1:1 у дома с Кадис. Майорка е 10 точки и се намира непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-то място.

Новакът Алавес постигна втора поредна домакинска победа и общо четвърти успех до момента за сезона. В предишния кръг баските се наложиха с 3:1 у дома над Гранада. "Синьо-белите“ имат 15 точки и са 13-ти в колоната.

Прогноза: Майорка – Алавес 1:0


Алмерия - Бетис
Дата: 03.12.2023 г.
Час: 17:15

По всичко личи, че през настоящия сезон едва ли Алмерия ще успее да се спаси от изпадане, както го стори по драматичен начин през миналогодишната кампания. След първите 14 кръга южняците са единственият отбор, който все още няма победа, а в момента е в серия от шест поредни загуби. Последната от тях беше инкасирана в предишния кръг, когато "рохибланкос“ отстъпиха с 1:2 на гости на Хетафе. Алмерия има незавидните 3 точки и е на последното 20-то място.

Бетис няма загуба вече в девет поредни кръга, а в последния от тях "зелено-белите“ записаха четвърти пореден успех пред собствена публика. Победата не дойде никак лесно, тъй като играчите на Мануел Пелегрини срещнаха сериозен отпор от страна на новака Лас Палмас, но в крайна сметка грабнаха пълния комплект точки, надигравайки съперника с минималното 1:0. Севилци имат 24 пункта и са 7-ми.

Прогноза: Алмерия – Бетис 1:3


Севиля - Виляреал
Дата: 03.12.2023 г.
Час: 19:30

След пет поредни равенства Севиля отново загуби. Този път "рохибланконс“ отстъпиха с 1:2 на гости на Реал Сосиедад, а поражението остави хората на Диего Алонсо с 12 точки, само на четири от опасната зона, като южняците са 15-ти в подреждането. Сусо и Ламела са с травми, а Гудел е наказан.

Виляреал пък прекъсна серията от две поредни загуби и постигна първа домакинска победа от септември насам. В предишния кръг "жълтата подводница“ се наложи с 3:1 над Осасуна. Виляреал е 12-ти и е с 15 точки. Соролот и Манди са аут, а Коклен и Суарес са под въпрос.

Прогноза: Севиля – Виляреал 1:0


Селта Виго - Кадис
Дата: 04.12.2023 г.
Час: 22:00

Селта продължава да се представя крайно незадоволително и в предишния кръг "небесносините“ записаха десети пореден двубой в Ла Лига без победа. Този път играчите на Рафаел Бенитес направиха 0:0 на гости на Валенсия, но спечелената точка не оправи особено много положението на галисийци, които продължават да са в зоната на изпадащите, заемайки 18-то място със своите 8 пункта.

Кадис е другият отбор в Примера, който също е без победа вече в десети поредни кръга. За отминалата седмица андалусци изиграха два мача, като първо паднаха с 0:3 у дома от лидера Реал Мадрид, а след това завършиха 1:1 на гости на Майорка. "Лос амарийос“ са 16-ти и имат 11 точки.

Прогноза: Селта Виго – Кадис 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
333