Анонс на 12-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 12-ти кръг на Примера Дивисион

Осасуна – Жирона
Дата: 04.11.2023 г.
Час: 15:00

Отборът на Осасуна допусна втора поредна загуба далеч от дома и общо шеста до момента. В предишния кръг северянците отстъпиха с 1:2 от Бетис. Поражението остави хората на Хагоба Арасате с 13 точки, а Осасуна е на 11-то място в подреждането.

Сензацията Жирона продължава да изумява. В последния си мач от Ла Лига отборът от едноименното каталунско градче постигна трета поредна победа и общо девета до момента. Този път Жирона се наложи драматично над Селта след гол в добавеното време за минималното 1:0. Така каталунците имат 28 точки и продължават да имат еднакъв актив с Реал Мадрид, който е с по-добри показатели. Карлос, Гарсия и Вила са аут за гостите.

Прогноза: Осасуна – Жирона 1:2


Бетис – Майорка
Дата: 04.11.2023 г.
Час: 17:15

Бетис няма загуба вече в шест последователни кръга, като в последния от тях "зелено-белите“ сразиха с 2:1 у дома Осасуна. Така южняците вече имат 17 пункта и са 8-ми в таблицата. Фекир и Бартра продължават да лекуват травми в тима на севилци.

Съставът на Майрока записа четвърто поредно равенство пред собствена публика. Този път "пиратите“ завършиха 0:0 с Хетафе. В момента селекцията на Хавиер Агире е с 9 точки и е на 16-то място в колоната. Дардер и Райо са контузени.

Прогноза: Бетис – Майорка 1:0


Селта Виго – Севиля
Дата: 04.11.2023 г.
Час: 19:30

Селта започна настоящия сезон с големи амбиции, но до момента отборът от Виго не може да ги оправдае по никакъв начин. След първите 11 кръга "небесносините“ са в зоната на изпадащите. В последния си мач от Примера играчите на Рафаел Бенитес инкасираха седма загуба, отстъпвайки драматично с 0:1 от сензацията Жирона. Селта е под чертата, като заема 18-то място и е с 6 точки. Ристич, Перес и Аидо са с травми, а Вияр е наказан.

Севиля също не се представя особено успешно. В момента най-титулуваният отбор в турнира Лига Европа е на 14-то място в класирането и е с 10 точки. "Рохибланкос“ са в серия от три поредни равенства, като последното дойде на гости на Кадис за крайното 2:2. Играчите на Диего Алонсо може да са доволни на точката, тъй като стигнаха до нея, успявайки да заличат пасив от два гола.

Прогноза: Селта Виго – Севиля 1:1


Алавес – Алмерия
Дата: 05.11.2023 г.
Час: 15:00

Новакът Алавес няма победа вече в седем последователни кръга. В последния от тях баските очаквано отстъпиха с 1:2 при гостуването си на солидния тим на Атлетико Мадрид. Поражението остави "синьо-белите“ с 9 точки, а Алавес е на 17-то място и е непосредствено над зоната на изпадащите. Симеоне е аут за домакините.

Алмерия записа трета поредна загуба и осма до момента. Този път южняците отстъпиха с 1:2 у дома от Лас Палмас и то след гол в 94-ата минута. Отборът от едноименния средиземноморски град продължава да е единственият, който все още няма победа от началото на сезона. Алмерия има 3 точки и е на последното 20-то място. Суарес, Коне и Пубил са отсъстващи за "рохибланкос“.

Прогноза: Алавес – Алмерия 1:0


Валенсия – Гранада
Дата: 05.11.2023 г.
Час: 17:15

Валенсия записа второ поредно равенство в гостуване и вече в пет последователни визити "прилепите“ не са печелили. В предишния кръг "лос че“ завърши 2:2 на гости на коравия Атлетик Билбао. Играчите на Рубен Бараха могат да съжаляват, че не си тръгнаха с победа от Страната на баските, тъй като стигнаха до обрат, но допуснаха изравнително попадение в 97-ата минута. В момента Валенсия е с 15 пункта и е на 9-ата позиция в таблицата. Алмейда, Васкес, Диахаби и Мари са в лазарета на домакините.

Кризата в Гранада продължава да се разраства и отборът е без победа вече в осем поредни гостувания. За този период южняците записаха пет загуби и три равенства. В предишния кръг андалусци паднаха с 2:3 у дома от Виляреал. Гранада е на предпоследното 19-то място и е с 6 точки. Бой и Гумбау са наказани, а с травми са Рубио и Вайехо.

Прогноза: Валенсия – Гранада 3:1


Виляреал – Атлетик Билбао
Дата: 05.11.2023 г.
Час: 19:30

Виляреал се отпуши и успя да прекъсне серията от пет поредни мача без победа. В предишния кръг "жълтата подводница“ се наложи с 3:2 на гости на Гранада. С добавените три точки Виляреал има общо 12 и е 12-ти в колоната. До последно под въпрос за домакините ще са Фойт, Педраса, Суарес и Коклен.

Атлетик Билбао не успя да спечели във втори пореден двубой. Този път "лъвовете“ се добраха до драматично равенство за крайното 2:2 у дома срещу Валенсия след изравнителен гол дълбоко в добавеното време. Баските имат 18 пункта и в момента са 6-ти. Алкарас, Ерера и Ноласкоаин пропускат гостуването на Виляреал.

Прогноза: Виляреал – Атлетик Билбао 1:2


Хетафе – Кадис
Дата: 06.11.2023 г.
Час: 22:00

Хетафе вече е в серия от пет поредни равенства в Примера. Последното реми за хората на Хосе Бордалас дойде в предишния кръг, когато отборът от покрайнините на Мадрид направи 0:0 на гости на Майорка. Хетафе е 13-ти и има 12 точки. Юнал, Суарес и Арамбари са контузени за домакините.

Кадис е без успех вече в седем последователни кръга, след като в последния "лос амарийос“ пропиляха аванс от два гола и завършиха 2:2 у дома със Севиля. Южняците са 15-ти и са с 10 пункта. Наваро е контузен, а Еметерио, Окампо и Ернандес са под въпрос.

Прогноза: Хетафе – Кадис 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
380