Анонс на 5-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 5-ти кръг на Примера Дивисион

Райо Валекано - Алавес
Дата: 15.09.2023 г.
Час: 22:00

Райо Валекано започна добре новия сезон, записвайки две поредни победи, но в последните си два мача столичани инкасираха две поражения. Първо дойде разгромът от Атлетико Мадрид с 0:7, а преди паузата за европейските квалификации "пчелите“ отстъпиха с 0:1 на гости на Бетис. В момента Райо е 12-ти и има 6 точки.

Алавес е със сходен актив, като предстоящия си съперник. Баските са колебливи далеч от дома и имат две загуби, но пък са солиден домакин и са с две победи пред собствена публика. В последния си мач от Ла Лига новакът спечели с 1:0 у дома над Валенсия. Северняците са 9-ти в колоната.

Прогноза: Райо Валекано - Алавес 1:1


Атлетик Билбао - Кадис
Дата: 16.09.2023 г.
Час: 15:00

Атлетик Билбао прекъсна серията от две поредни победи и в предишния кръг "лъвовете“ завършиха 0:0 на гости на Майорка. Така хората на Ернесто Валверде имат 7 точки и към момента са 5-ти.

Кадис започна добре новата кампания, като след първите четири кръга южняците също са със 7 пункта. В последния си мач андалусци постигнаха втори успех, като се наложиха с 3:1 у дома над коравия Виляреал. Кадис е на 6-та позиция.

Прогноза: Атлетик Билбао - Кадис 2:0


Селта Виго - Майорка
Дата: 16.09.2023 г.
Час: 19:30

Селта постигна първа победа под ръководството на Рафаел Бенитес. Преди почивката за националните отбори "небесносините“ се наложиха с 3:2 на гости на новака Алмерия. Така галисийци вече имат 4 точки и са 13-ти.

Майорка продължава да няма успех от старта на новия сезон. До момента клубът от Балеарските острови записа две ремита и две поражения. В предишния кръг "пиратите“ направиха 0:0 у дома с Атлетик Билбао. В момента играчите на Хавиер Агире са 17-ти и имат 2 точки.

Прогноза: Селта Виго - Майорка 2:1


Хетафе - Осасуна
Дата: 17.09.2023 г.
Час: 15:00

Гол в 95-ата минута лиши Хетафе от престижна точка на гости на гранда Реал Мадрид. Възпитаниците на Хосе Бордалас допуснаха пълен обрат през втората част и в крайна сметка загубиха двубоя с 1:2. В момента клубът от покрайнините на столицата има 4 точки и е 14-ти.

Осасуна продължава да е непостоянен у дома от началото на сезона, като северняците допуснаха две загуби пред собствена публика. Последната от тях дойде срещу шампиона Барселона за крайното 1:2. Хората на Хагоба Арасате обаче са безгрешни до момента далеч от дома. Осасуна има 6 точки и е на 10-то място.

Прогноза: Хетафе - Осасуна 1:1


Виляреал - Алмерия
Дата: 17.09.2023 г.
Час: 17:15

Амбициозният тим на Виляреал записа трета загуба от началото на сезона, като преди паузата за националните отбори "жълтата подводница“ отстъпи с 1:3 на гости на Кадис. Слабият старт и спечелените едва три точки до момента накараха ръководството на клуба да се раздели с Кике Сетиен и начело на отбора застана Хосе Мартин. В момента Виляреал е 15-ти.

Новакът Алмерия пък започна още по-колебливо кампанията и до момента южняците нямат победа, като са извоювали само 1 точка. В предишния кръг "рохибланкос“ отстъпиха с 2:3 у дома от Селта. Алмерия е на предпоследното 19-то място в колоната.

Прогноза: Виляреал - Алмерия 2:1


Севиля - Лас Палмас
Дата: 17.09.2023 г.
Час: 19:30

Севиля стартира с поражение новия сезон и падна с 1:2 у дома от Валенсия, след това дойде загубата от Манчестър Сити след изпълнение на дузпи в двубоя за Суперкупата на УЕФА. Кризата продължи да се разраства, като южняците паднаха драматично с 3:4 на гости на новака Алавес, а в последния си двубой от Примера отстъпиха с 1:2 от Жирона.
В предишния кръг андалусци трябваше да гостуват на Атлетико Мадрид, но заради лошите метеорологични условия испанската столица двубоят беше отложен. Така след първите си три мача от сезона Севиля е единственият отбор, който все още няма спечелена точка и е 20-ти в таблицата.

Лас Палмас допусна второ поредно поражение далеч от дома, като и този път клубът от Канарските острови отстъпи с 0:1, само че срещу Жирона. Лас Палмас има 2 точки, като все още е без победа и заема 18-та позиция.

Прогноза: Севиля - Лас Палмас 3:1


Гранада - Жирона
Дата: 18.09.2023 г.
Час: 22:00

Гранада инкасира трета загуба от началото на сезона, като в предишния кръг клубът от едноименния град отстъпи с 3:5 на гости на солидния Реал Сосиедад. Така южняците остават с 3 точки на сметката си и към момента се намират на 16-то място в подреждането.

По всичко личи, че както през миналогодишния сезон, когато дори беше със статут на новак, така през настоящият Жирона ще бъде сензация в Примера. Клубът от малкото каталунско градче е в серия от три поредни победи и все още няма загуба на сметката си. В предишния кръг Жирона се наложи с минималното 1:0 у дома над Лас Палмас. В момента каталунците са 2-ри и имат 10 точки.

Прогноза: Гранада - Жирона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
314