Анонс на 38-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 38-ми кръг на Примера Дивисион

Майорка - Райо Валекано
Дата: 04.06.2023 г.
Час: 19:30

Майорка инкасира четвърта поредна загуба като гост, след като в предишния кръг "пиратите“ отстъпиха с 0:3 срещу шампиона Барселона. Възпитаниците на Хавиер Агире изпраща сравнително добра кампания, в която, при повече късмет, можеха да дори да се борят и за място в европейските клубни турнири. Отборът от Балеарските острови е 12-ти и има 47 точки.

Тимът на Райо Валекано прекъсна серията от три последователни поражения, като преди седмица "пчелите“ сразиха с 2:1 у дома коравия Виляреал и убиха надеждите на "жълтата подводница“ за място в Топ 4. В момента столичани са 10-ти и имат 49 точки, като селекцията на Андони Ираола запазва шансове за място в зона "Европа“. За целта обаче Райо трябва на всяка цена да спечели и да се надява, че Атлетик Билбао, Жирона и Осасуна няма да победят в последните си мачове. Последните два отбора пък се изправят един срещу друг по същото време, а Атлетик гостува на Реал Мадрид.

Прогноза: Майрока - Райо Валекано 1:2


Осасуна - Жирона
Дата: 04.06.2023 г.
Час: 19:30

Осасуна продължава да се надява, че в крайна сметка ще успее да хване последния влак за Европа. В предишния кръг северняците допуснаха трето последователно поражение далеч от дома и общо четвърта загуба за последните си шест мача в Ла Лига. Този път играчите на Хагоба Арасате отстъпиха с 1:2 срещу борещия се за оцеляване отбор на Хетафе. Осасуна е на заветното 7-мо място и има 50 точки, с колкото е Атлетик Билбао, но показателите на състава от Памплона са по-добри.

Жирона пък е на 8-мо място и е с точка по-малко. Отборът от едноименното каталунско градче е приятната изненада на сезона в Примера, тъй като е и със статут на новак. В предишния кръг Жирона допусна второ поредно домакинско поражение и вече в четири последователни кръга е без успех. Този път каталунците отстъпиха с 1:2 от Бетис и то след обрат.

Прогноза: Осасуна - Жирона 2:2


Реал Сосиедад - Севиля
Дата: 04.06.2023 г.
Час: 19:30

Реал Сосиедад постигна заветната цел и наесен ще участва в групите на Шампионската лига. Баските ще завършат на 4-то място в крайното класиране, въпреки че загубиха с 1:2 гостуването си на Атлетико Мадрид, но в същото време преследвачът Виляреал също загуби своя мач. Играчите на Иманол Алгуасил имат 68 точки.

Севиля записа трети пореден двубой без победа в Примера, след като в предишния кръг южняците отстъпиха с 1:2 у дома от Реал Мадрид. Въпреки че играчите на Хосе Мендилибар изпращат крайно турболентен сезон, изпълнен с редица премеждия, то той определено е успешен. През седмицата "рохибланкос“ отново показаха защо Лига Европа е техният турнир, печелейки го за рекорден 7-ми път. Този път Севиля срази на финала Рома след изпълнения на дузпи и си гарантира директно участие в груповата фаза на Шампионската лига, нищо че в момента е на 11-та позиция в Примера и има 49 пункта.

Прогноза: Реал Сосисиедад - Севиля 2:1


Бетис - Валенсия
Дата: 04.06.2023 г.
Час: 22:00

Бетис се класира за групите на Лига Европа, макар и целта за "вердибланкос“ да беше Топ 4 и участие в Шампионската лига. Селекцията на Мануел Пелегрини ще завърши на 6-то място в крайното подреждане, като в момента севилци са с 59 точки. В последния си шампионатен двубой южняците се наложиха с 2:1 на гости на Жирона. Предстоящата среща ще бъде последна за клубната легенда Хоакин, който слага край на изключителната си кариера.

Гол в 93-ата минута почти осигури оцеляването на Валенсия. "Прилепите“ стигнаха до драматична точка у дома срещу Еспаньол за крайното 2:2, а ремито означаваше, че каталунците изпадат обратно в Сегунда. Възпитаниците на Рубен Бараха имат 41 пункта, като са 15-ти и са на две точки от първия от отборите под чертата.

Прогноза: Бетис - Валенсия 1:1


Елче - Кадис
Дата: 04.06.2023 г.
Час: 22:00

Елче се разигра, но късно. Тимът няма загуба вече в четири поредни кръга, в които беше ясно, че от следващия сезон ще е част от долната дивизия. Преди седмица валенсианци сразиха с 1:0 борещия се за място в европейските клубни турнири Атлетик Билбао. Елче ще завърши на последното 20-то място, като към момента е с 24 точки.

Кадис пък все още не си е гарантирал оцеляването, макар и в последния си мач да постигна втори последователен успех у дома. Този път "лос амарийос“ сразиха с 1:0 Селта, чието бъдеще в Примера също е под въпрос. Андалусци са 13-ти и имат 41 точки, като са на две от първия от отборите под чертата.

Прогноза: Елче - Кадис 1:2


Еспаньол - Алмерия
Дата: 04.06.2023 г.
Час: 22:00

Еспаньол направи второ поредно равенство в Примера, което обаче се оказа самоубийствено за "папагалчетата“. Преди седмица каталунците завършиха 2:2 на гости на Валенсия в пряк двубой в борбата за оцеляване. Еспаньол стигна до обрат, но допусна попадение в добавеното време, което означава, че за домакините им предстои протоколен последен мач, тъй като имат 36 точки и са на предпоследното 19-то място.

Алмерия не успя да си гарантира оцеляването, след като в предишния кръг южняците завършиха 0:0 у дома основния претендент за място в елитната дивизия - Валядолид. Преди последния кръг "рохибланкос“ са 16-ти и имат 40 пункта, като са на точка пред "виолетовите“.

Прогноза: Еспаньол - Алмерия 1:1


Валядолид - Хетафе
Дата: 04.06.2023 г.
Час: 22:00

Валядолид не успя да се измъкне от зоната на изпадащите, след като в последния си мач от Ла Лига "виолетовите“ завършиха 0:0 на гости на един от основните конкуренти за спасение - Алмерия. Валядолид е на 18-то място и има 39 точки, като това означава, че кастилци се нуждаят от задължителна победа, за да могат да се надяват на място в елитната дивизия и през следващия сезон. Равенство или загуба ще означават, че клубът със сигурност изпада в Сегунда Дивисион.

Хосе Бордалас е на път да стори чудото, за което всички в Хетафе се надяваха. Клубът от покрайнините на Мадрид постигна втора поредна победа, която почти гарантира мястото на отбора в Ла Лига. Преди седмица Хетафе срази с 2:1 у дома коравия Осасуна. Така преди последния мач за кампанията столичани са 14-ти и имат 41 точки.

Прогноза: Валядолид - Хетафе 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
352