Анонс на 25-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 25-ти кръг на Примера Дивисион

Кадис - Хетафе
Дата: 10.03.2023 г.
Час: 22:00

Борещият се за оцеляване отбор на Кадис успя да прекъсне серията от три поредни загуби далеч от дома и в предишния кръг южняците устискаха 0:0 на гости на амбициозния Реал Сосиедад. С добавената точка "лос амарийос“ имат общо 26 и са 15-ти в класирането. Окампо и Салдуа са с травми за домакините.

Хетафе също активно замесен в битката за спасение. Преди седмица играчите на Кике Санчес Флорес записаха втора поредна домакинска победа, като този път Хетафе сломи с 3:2 Жирона. Клубът от покрайнините на Мадрид е 16-ти, като е с 25 пункта, и се задържа над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Севиля и Алмерия. Добрите новини за Хетафе са, че няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Кадис - Хетафе 1:0


Елче - Валядолид
Дата: 11.03.2023 г.
Час: 17:15

Елче записа едва втора победа в актива си до момента, като сложи край на серия от три поредни загуби. В предишния кръг тимът от валенсианската област се наложи с 1:0 на гости на Майорка след гол в заключителните минути. Въпреки успеха, Елче остава здраво закотвен на последното 20-то място, като е с едва 12 точки на цели 13 от спасението. Диоп е наказан, а с контузии са Мила и Коладо.

Валядолид прекъсна серията от две последователни поражения и преди седмица "виолетовите“ се наложиха с 2:1 у дома над Еспаньол. Победата вдъхна известно спокойствие на кастилци, които вече имат 27 точки и са 14-ти, на две от опасната зона. Масип и Ануар са аут.

Прогноза: Елче - Валядолид 0:0


Селта Виго - Райо Валекано
Дата: 11.03.2023 г.
Час: 19:30

Селта завърши наравно във втора последователна визита. В предишния кръг галисийци направиха 0:0 на гости на Осасуна. С добавената точка "небесносините“ вече имат общо 28 и засега са 12-ти в подреждането. Тапия и Майо са наказани, а с контузии са Мингеса и Марчесин.

Райо Валекано записа трето равенство за последните си пет мача в Примера, след като преди седмица "пчелите“ направиха 0:0 у дома с Атлетик Билбао. Столичани все още са 7-ми и имат 35 точки в актива си. Треньорът на гостите Андони Ираола може да разчита на всички свои играчи.

Прогноза: Селта Виго - Райо Валекано 2:2


Валенсия - Осасуна
Дата: 11.03.2023 г.
Час: 22:00

Борещият се за оцеляване отбор на Валенсия инкасира осма загуба за последните си 10 мача в Ла Лига. Преди седмица "прилепите“ отстъпиха с 0:1 на гости на лидера Барселона, като играчите на Рубен Бараха имаха и сериозни претенции към главния рефер за неотсъдена дузпа. "Лос че“ остават под чертата, като са на предпоследното 19-то място и имат 23 точки. Паулища, Гая и Кавани са аут за домакините.

Осасуна не успя да спечели в трети пореден домакински двубой, като този път северняците завършиха 0:0 със Селта. Селекцията на Хагоба Арасате е на 8-мо място и има 34 точки. Пеня е под въпрос за Осасуна.

Прогноза: Валенсия - Осасуна 1:1


Майорка - Реал Сосиедад
Дата: 12.03.2023 г.
Час: 15:00

Серията от пет поредни домакински победи на Майорка приключи в предишния кръг, когато "пиратите“ допуснаха първо поражение пред собствена публика от октомври 2022 г. насам. Преди седмица клубът от Балеарските острови падна изненадващо с 0:1 от слабака Елче. Играчите на Хавиер Агире остават с 31 точки и са 10-ти в таблицата. Муричи е наказан за домакините.

Вече в три поредни домакинства борещият се за място в Топ 4 отбор на Реал Сосиедад не може да зарадва привържениците си. В последния си мач от Примера баските направиха 0:0 с Кадис, като за последните шест мача в първенството хората на Иманол Алгуасил са записали само един успех. Реал Сосиедад сдаде 3-ото си място, като е с 44 точки и вече на 4-та позиция. Елустондо все още не е възстановен за "синьо-белите“.

Прогноза: Майорка - Реал Сосиедад 1:2


Севиля - Алмерия
Дата: 12.03.2023 г.
Час: 17:15

Елитният статут на един от най-силните испански отбори - Севиля, е поставен на карта. За всеобща изненада, настоящият сезон е истински кошмар за андалусци. След 24 изиграни мача южняците се намират непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки спасителното 17-то място, с 25 точки, и то благодарение на по-добрата си голова разлика спрямо новака Алмерия, който е под чертата. В предишния кръг играчите на Хорхе Сампаоли, чието бъдеще начело на Севиля става все по-несигурно, бяха разбити с 1:6 на гости на Атлетико Мадрид. Папе Гей, Фернандо и Монтиел са наказани, а с контузии са Рекик, Гомес, Маркао и Баде.

Седмица след гръмката победа над лидера Барселона Алмерия загуби с 0:2 у дома от Виляреал. Поражението върна обратно селекцията на Жоан Франсеск в опасната зона, като южняците са 18-ти и са с 25 точки. Де Ла Оз е наказан за Алмерия.

Прогноза: Севиля - Алмерия 3:2


Виляреал - Бетис
Дата: 12.03.2023 г.
Час: 19:30

Виляреал продължава да се бори за място в европейските клубни турнири наесен. Преди седмица "жълтата подводница“ записа втора поредна победа в Примера и общо 11-та до момента, надигравайки с 2:0 като гост Алмерия. Така играчите на Кике Сетиен вече са с 37 точки и са 6-ти в колоната. Коклен е единственият отсъстващ за домакините.

Бетис не успя да запише четвърти пореден успех в Ла Лига, след като в предишния кръг "зелено-белите“ завършиха 0:0 у дома с все още действащия шампион Реал Мадрид. Възпитаниците на Мануел Пелегрини имат 41 точки и продължават да са 5-ти, но вече са само на четири пункта от Топ 4. Карвальо е наказан, а през седмицата стана ясно, че опитният Набил Фекир ще пропусне остатъка от сезона, че дори и началото на следващия заради контузия.

Прогноза: Виляреал - Бетис 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
362