Разгневен Байерн вкара 8 на слабак (видео)


FUTBOL-TV

Разгневен Байерн вкара 8 на слабак (видео)

Байерн Мюнхен разби с 8:1 Майнц 05 в мач от 25-ия кръг на Бундеслигата. С хеттрик блесна Хари Кейн (13, 45+7, 71), който вече има 30 попадения в 25 шампионатни срещи.

В 13-ата минута Томас Мюлер центрира отдясно, а Центнер излезе неразчетено, което позволи на Мусиала да овладее топката и да пусне успореден на голлинията пас, а Хари Кейн с лекота вкара 28-ия си гол в първенството за сезона - 1:0 за Байерн.

Седем минути по-късно Леон Горецка удвои след прецизен изстрел в левия ъгъл.

В 31-ата минута Майнц върна едно попадения чрез Надием Амири, който преодоля Мануел Нойер с удар от далечно разстояние. Дълбоко в продължението на първата част Байерн възстанови аванса си от два гола. Леон Горецка изведе Хари Кейн на отлична позиция в наказателното поле, а англичанинът отбеляза второто си попадение в срещата.

Веднага след почивката Джамал Мусиала получи топката в наказателното поле на гостите и пусна чудесен пас към Томас Мюлер, който чукна топката в мрежата за 4:1, а младият талант на баварците се отчете с втората си асистенция в мача.

След час игра Джамал Мусиала също записа името си сред голмайсторите. В 66-ата минута дойде време и на Серж Гнабри да се разпише. Малко след това Хари Кейн оформи хеттрика си.

В самия край Леон Горетцка оформи крайния резултат.

С победата Байерн отново се доближи на седем точки от лидера в Бундеслигата Байер Леверкузен преди домакинството на "аспирините" срещу Волфсбург в неделя.

Майнц остава предпоследен с 16 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
157